Nincs engedélyezve a javascript.
Elefántország

Elefántország

Afrikai vadásznaplójegyzetek (1932-1933, 1933-1934)

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 699 helyett
2 024 Ft
25 %
Széchenyi Zsigmond Elefántország című könyve első ízben 1934-ben jelent meg, második könyveként a Csui! című, nagy sikerű vadásznapló után. Az időközben tapasztalt Afrika-vadásszá vált Széchenyi ebben a művében újabb expedícióinak jelentősebb eseményeit írja meg.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Ma már a Zambezi folyótól délre csak állatkertben bőg az oroszlán, akárcsak Budapesten.

Hanem itt, legalábbis egyelőre, még bőg... Itt még ősi birodalmában bőg, ugyanilyen teli torokkal, ahogy annak idején, vagy ötven évvel ezelőtt, rábőgött arra a fehér emberre, aki elsőnek merészelte megháborgatni."Széchenyi Zsigmond Elefántország című könyve első ízben 1934-ben jelent meg, második könyveként a Csui! című, nagy sikerű vadásznapló után. Az időközben tapasztalt Afrika-vadásszá vált Széchenyi ebben a művében újabb expedícióinak jelentősebb eseményeit írja meg.

Nagy fogú elefántokkal, hatalmas bivalyokkal, támadó oroszlánokkal találkozhatunk a kötet lapjain. A vadászkalandokat kitűnő zoológiai és etnográfiai megfigyelések gazdagítják.

Külön figyelmet érdemel a könyv képanyaga. A szerző saját felvételei önmagukban is szenzációt jelentettek megjelenésük idején.A Könyvjelző magazin 2013. november számában megjelent cikk: Távoli helyeken

Adatok
Raktári kód:
733260
ISBN:
6155113628
EAN:
9786155113628
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
216
Méret [mm]:
141 x 195 x 17
Tömeg [g]:
270
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Széchenyi Zsigmond
Széchenyi Zsigmond 1898. január 23.-án született Nagyváradon. Családfája összekapcsolódik a „legnagyobb magyarként” számon tartott Széchenyi Istvánnal. A fiatal nemes katonaként megfordult az első világháború számos hadszínterén. Leszerelését követően Budapesten jogot tanult, ám ez irányú tanulmányait félbehagyta ugyanis sokkal jobban érdekelte a zoológia, az erdészet és a mezőgazdaság, többek között Münchenben, Stuttgartban, Oxfordban és Cambridge-ben is hallgatott ilyen témájú előadásokat. A tanulmányai befejeztével a családi gazdaság irányításával kezdett el foglalkozni. Széchenyi Zsigmond lelkes vadász és utazó volt, számos expedíción vett részt szinte az összes kontinensen. Messzi tájakon tett utazásairól és tapasztalatairól élménybeszámolókat és naplót készített, majd ezekből könyveket is írt, amelyeket saját maga által készített képekkel egészített ki. Munkásságát mára több mint 8 nyelvre fordították le és a megjelent példányok száma meghaladja az 1 milliót.
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top