Nincs engedélyezve a javascript.
Visszatérés a szép új világhoz

Visszatérés a szép új világhoz

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 618.-
Eredeti ár:
3 490.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Vissza, de nem a jövőbe, hanem a se nem szép, se nem új huszadik-huszonegyedik századba. Aldous Huxley 1958-ban, negyedszázaddal a Szép új világ megjelenése után írta meg a Visszatérés a szép új világhoz című könyvét, amely nem klasszikus folytatás, hanem kíméletlen számvetés: hogyan váltak már ilyen rövid idő leforgása alatt a valósághoz közelivé az eredeti mű tudományos-fantasztikusnak tűnő elképzelései, hogyan haladunk rohamléptekkel a túlnépesedés és az ennek következtében fokozódó erőforráshiány miatt a szép új világot elhozó összeomlás felé. Az életpályája vége felé a fikciót értekező prózára cserélő kultikus brit szerző azonban a diagnózis mellett gyógyírt is kínál: a szabadság megtanulásának módját. A siker persze egyáltalán nem garantált; napjainkban még távolibbnak tűnik, mint valaha. „Lehet, hogy a szabadságot most fenyegető erők olyan hatalmasak, hogy nem tudunk sokáig ellenállni nekik. Ám akkor is kötelességünk, hogy minden erőnket latba vetve szembeszálljunk velük.” - írta Huxley a 20. század harmadik negyedének végén. Nem is érthetnénk egyet vele jobban a 21. század harmadik évtizedének elején.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről
Vissza, de nem a jövőbe, hanem a se nem szép, se nem új huszadik-huszonegyedik századba. Aldous Huxley 1958-ban, negyedszázaddal a Szép új világ megjelenése után írta meg a Visszatérés a szép új világhoz című könyvét, amely nem klasszikus folytatás, hanem kíméletlen számvetés: hogyan váltak már ilyen rövid idő leforgása alatt a valósághoz közelivé az eredeti mű tudományos-fantasztikusnak tűnő elképzelései, hogyan haladunk rohamléptekkel a túlnépesedés és az ennek következtében fokozódó erőforráshiány miatt a szép új világot elhozó összeomlás felé. Az életpályája vége felé a fikciót értekező prózára cserélő kultikus brit szerző azonban a diagnózis mellett gyógyírt is kínál: a szabadság megtanulásának módját. A siker persze egyáltalán nem garantált; napjainkban még távolibbnak tűnik, mint valaha.
„Lehet, hogy a szabadságot most fenyegető erők olyan hatalmasak, hogy nem tudunk sokáig ellenállni nekik. Ám akkor is kötelességünk, hogy minden erőnket latba vetve szembeszálljunk velük.” - írta Huxley a 20. század harmadik negyedének végén. Nem is érthetnénk egyet vele jobban a 21. század harmadik évtizedének elején.
Adatok
Raktári kód:
801236
EAN:
9789632667904
Eredeti megnevezés:
Brave New World Revisited
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
160
Méret [mm]:
110 x 190 x 13
Tömeg [g]:
230
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Aldous Huxley
Aldous Huxley
Aldous Huxley (1894-1963) a 20. század egyik legjelentősebb írója és gondolkodója volt. Az értelmiségi családból származó szerző Oxfordban végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig tanárként dolgozott – tanítványai között volt a később George Orwell néven híressé vált Eric Blair. Óriási hatású műve, a Szép új világ eredetileg 1932-ben jelent meg – a könyvet azóta is minden idők egyik legjobb és legfontosabb angol nyelvű regényeként tartják számon. 1937-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol többek között forgatókönyv írásból élt, és megismerkedett a hinduizmussal.
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top