Nincs engedélyezve a javascript.
Vad éjszakák

Vad éjszakák

Edgar Allan Poe, Emily Dickinson, Mark Twain, Henry James és Ernest Hemingway utolsó napjai

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"Fantáziagazdag, lenyűgöző írások, amelyek Joyce Carol Oates páratlan tehetségének egy újabb oldalát mutatják meg." St. Louis Post-Dispatch
"A Vad éjszakák káprázatos történetei valósággal elröpítettek egy-egy más világba." The Washington Times
Fordította: Siklós Márta
Leírás a könyvről
Edgar Allan Poe, Emily Dickinson, Mark Twain, Henry James, Ernest Hemingway - a magyar olvasók által jól ismert Joyce Carol Oates az amerikai irodalom nagyjait idézi meg a Vad éjszakák-ban. A szerző az alkotók bőrébe bújva, nyelvezetüket, egyéni stílusukat finom árnyalatokkal utánozva életük utolsó heteit, hónapjait mutatja meg. Edgar Allan Poe halálának körülményeit posztumusz -a valóságban természetesen nem létező - naplójából ismerhetjük meg, amelyet egy csendes-óceáni sziget világítótornyának magányos őreként vezet, és talán nem meglepő, hogy számos hőséhez hasonlóan ő is tébolyultként távozik a világból. Mark Twain utolsó hónapjai azzal telnek, hogy szeretne minél közelebbi kapcsolatba kerülni az egyik legfiatalabb rajongójával, egy tizennégy év körüli kislánnyal. A novella közel felét kettejük levelezése teszi ki, de az író életének számos részletére is fény derül: szó esik kudarcokról, sikerekről, tragédiáról és boldogságról. Henry James, az angollá lett amerikai önkéntesként egy kórházban vállal feladatokat az első világháború idején Londonban, és élete vége felé igyekszik jóvátenni a gyávasága, óvatossága és önzősége miatti mulasztásokat. Ernest Hemingway az öngyilkossága előtti órákban egy hosszú monológban tekinti át az életét, és „a rajta ki´vu¨l le´vo? vila´g me´lyse´ges rejtelmeiro?l s a benseje´ben le´vo? vila´g me´lyse´ges rejtelmeiro?l” megfogalmazott gondolatok gyötrik. Emily Dickinsonnal nem a saját idejében, a tizenkilencedik században találkozunk, hanem a közeli és kissé riasztó jövőben, amikor egy cég hírességek - sportolók, művészek - robotokként működő replikáit készíti el. A kertvárosi középkorú házaspár, bár mást szeretne, végül egy Dickinson-replikát vásárol, és a már-már ember módjára viselkedő gép drámaian felborítja az életüket.

A Vad éjszakák Joyce Carol Oates egyik legeredetibb és legmegrendítőbb műve.
Adatok
Raktári kód:
803291
EAN:
9789635047512
Eredeti megnevezés:
Wild Nights! Stories About the Last Days of Poe, Dickinson, Twain, James and Hemingway
Megjelenés:
2024.03.20.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
142 x 197 x 24
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates (1938), az anyai nagyszülei révén magyar felmenőkkel is rendelkező amerikai írónő ez idáig öt alkalommal vehette át mind a Pulitzer-, mind a Nemzeti Könyvdíjat. Munkabírása legendás: 1963 óta több mint száz – egyként magas nívójú – könyve (köztük 58 regénye) jelent meg. 2011-ben Barack Obama elnök adta át neki az egyik legrangosabb állami kitüntetést, a National Humanities Medalt, 2019-ben az egyéni szabadságjogok érdekében végzett munkájáért pedig neki ítélték a Jerusalem-díjat.