Nincs engedélyezve a javascript.
Camus halála
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 499 helyett
2 624 Ft
25 %
„Van egy férfi, aki nagyon sok dolgot tud, mert vannak forrásai, ahonnan ezeket összeszedegetheti. Nagyon furcsa dolgot hallottam tőle. Azt állítja, hogy azt az 1960-as közúti balesetet, amelyben Camus meghalt, a szovjet titkosszolgálat szervezte meg. Az autó egyik kerekébe elhelyeztek egy olyan eszközt, ami nagy sebességnél kivágta a gumit.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

„Van egy férfi, aki nagyon sok dolgot tud, mert vannak forrásai, ahonnan ezeket összeszedegetheti. Nagyon furcsa dolgot hallottam tőle. Azt állítja, hogy azt az 1960-as közúti balesetet, amelyben Camus meghalt, a szovjet titkosszolgálat szervezte meg. Az autó egyik kerekébe elhelyeztek egy olyan eszközt, ami nagy sebességnél kivágta a gumit. A likvidálási parancsot maga Sepilov külügyminiszter adta ki, aki ezzel fizetett vissza azért a cikkért, amit Camus 1957 márciusában publikált a Franc Tireur-ben a magyarországi eseményekkel kapcsolatban. Camus itt megnevezte és kritizálta a minisztert.

Azt mondják, hogy három évre volt szükség, mire a titkosszolgálat teljesítette ezt a feladatot. Végül sikerrel jártak, éspedig olyan tökéletesen dolgoztak, hogy a világ a mai napig úgy hiszi, hogy Camus egy olyan hétköznapi közúti balesetben halt meg, ami bárkivel megtörténhet.

A férfi nem akarta megmondani, hogy honnan szerezte ezt az információt, azt viszont állítja, hogy teljesen megbízható az értesülés, és ő a maga részéről a legkisebb kétség nélkül, teljes mértékben meg van róla győződve, hogy pontosan így zajlottak le az események, és a szovjetek felelősek Camus haláláért.”

Adatok
Raktári kód:
801051
EAN:
9789635044368
Eredeti megnevezés:
Camus deve morire
Kötésmód:
füles kartonált
Oldalszám:
240
Méret [mm]:
142 x 197 x 20
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Giovanni Catelli
Giovanni Catelli olasz író, költő, újságíró, a kelet-európai történelem és kultúra szakértője. Írásai többek között a Corriere della Sera, a Nouvelle Revue Française, a Nazione Indiana és a L’Indice dei Libri újságokban, folyóiratokban jelennek meg. Az olasz irodalomról szemináriumokat tartott a prágai, a pozsonyi, a nyitrai, az odesszai, a kijevi és a lvovi egyetemeken. Könyvei 1992 óta jelennek meg, a művei közül több csehül, oroszul és ukránul is olvasható.
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top