Nincs engedélyezve a javascript.
Ada algoritmusa

Ada algoritmusa

Avagy hogyan indította el Lord Byron lánya a digitális kort a számok költészete által

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 774.-
Korábbi ár:
1 850.-
Eredeti ár:
3 699.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Halála után több mint 150 évvel egy széles körben használt tudományos számítógépes programot „Adá”-nak neveztek el, Ada Lovelace után.
Leírás a könyvről
Halála után több mint 150 évvel egy széles körben használt tudományos számítógépes programot „Adá”-nak neveztek el, Ada Lovelace után. De vajon miért?

Ada Lovelace az angol romantika egyik legismertebb költője, Lord Byron egyetlen törvényes lánya, akit apja felháborító viselkedése, eladósodása és botrányos válása Adát születése után azonnal a György-kori Anglia legismertebb gyermekévé tette. Később Ada számos akadályt leküzd, hogy megszerezze korának nők számára jellemzően tiltott képzettségét, a matematikát, majd összekapcsolja erőit a számítógép elődjének is tekintett mechanikus eszköz feltalálójával, Charles Babbage-dzsel, hogy végül megírja a világ első számítógépes programját.

Ez a lebilincselő életrajz elmeséli a felfoghatatlan, mégis kevéssé ismert élete és kora történetét – mikor a matematika népszerűsége a kötögetésével versengett a nők között, Ada pedig a világ első számítógépes programozójává vált. Essinger szerint ha nincsenek korának nőkről alkotott nézetei, és kortársai felismerték volna kutatásait és teljes mértékben felfogták volna annak következményeit, akkor Ada saját kezűleg, több mint két évszázaddal korábban indítja útjára a digitális kort.
Adatok
Raktári kód:
801624
EAN:
9789635045211
Eredeti megnevezés:
Ada's Algorythm
Megjelenés:
2021.11.23.
Kötésmód:
füles kartonált
Oldalszám:
224
Méret [mm]:
142 x 197 x 17
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

essinger2013.jpg
James Essinger
James Essinger az Oxfordi Egyetem Lincoln College-ében tanult. Jelenleg Canterburyben él, és olyan gondolatokról ír, amelyek alapjaikban változtatták meg a modern világot.