Nincs engedélyezve a javascript.
A fiú, aki igazságot szolgáltatott

A fiú, aki igazságot szolgáltatott
(E-könyv)

Hogyan éltem túl hat koncentrációs tábort, majd vadásztam le az egyik leghírhedtebb náci tömeggyilkost

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
3 633.-
Eredeti ár:
4 274.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
„Kilencvenhat éves vagyok, készen állok találkozni Istenemmel, amikor magához szólít. Iszonyatos dolgokat láttam: rituális akasztásokat, vaktában lelőtt embereket, kimondhatatlan kegyetlenséget, a kannibalizmus romlottságát."
Olvass bele
Leírás a könyvről
„Kilencvenhat éves vagyok, készen állok találkozni Istenemmel, amikor magához szólít. Iszonyatos dolgokat láttam: rituális akasztásokat, vaktában lelőtt embereket, kimondhatatlan kegyetlenséget, a kannibalizmus romlottságát."
Józef Lewkowicz tizenhat éves volt, amikor egy számmá redukálták. Lengyelország náci megszállása után a Krakkó-płaszówi koncentrációs táborba terelték, ahol ő lett a 85314-es számú rab. Sóbányákban robotolás; erőltetett menetek; és halál mindenütt: halál az éhezés, betegségek, verés, a nácik fegyverei és a szövetségesek bombái által. Józef hat koncentrációs tábort élt túl, mire 1945 májusában kiszabadították az ebenseei táborból. Ekkorra a tizennyolc éves fiú minden közeli és távoli hozzátartozója halott volt.
Az elégtételre vágyó túlélő a szélrózsa minden irányába szétszóródott náci gyilkosok igazságszolgáltatás elé juttatására tette fel az életét. Legnagyobb zsákmánya a Schindler listájában is megörökített płaszówi mészáros, Amon Göth volt. Ezután több száz, a holokauszt során árvává vált zsidó gyermeken segített, majd Montrealban alapított családot.
Józef hosszú évtizedeken át hallgatott a holokauszt során átéltekről és azutáni tetteiről; csak a rémségek elfelejtésére vágyott. Azonban kilencvenhat évesen úgy vélte, meg kell szólalnia, hogy mindez ne történhessen meg újra. Ez a könyv az ő tanúságtétele, és a holokauszt egyik legfontosabb, eddig ismeretlen története.
Adatok
Raktári kód:
803780
EAN:
9789635827183
Eredeti megnevezés:
The Survivor
Megjelenés:
2024.
Oldalszám:
344
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Josef Lewkowicz
Josef Lewkowicz
Az 1926-ban a lengyelországi Działoszycében született Josef Lewkowicz 1943-ban került a krakkó-płaszówi koncentrációs táborba édesapjával együtt, majd további öt koncentrációs táborban – Amstetten, Auschwitz, Ebensee, Mauthausen, Melk – raboskodott a háború végéig. Családjából egyedül ő élte túl a holokausztot. Szabadulása után az amerikai katonai rendőrséggel együttműködve a szökésben lévő náci háborús bűnösök elfogásán dolgozott, ő azonosította és fogta el a Schindler listájából ismert płaszówi mészárost, Amon Göthöt.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Az ország leggyorsabb kiszállítása