Nincs engedélyezve a javascript.
I

I'm Your Man
(E-könyv)

Leonard Cohen élete

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
5 249 helyett
4 462 Ft
-15 %
Leonard Cohen az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb alkotója, halhatatlan dalok és irodalmi művek szerzője. Szinte látjuk magunk előtt: mindig kifogástalan öltönyben, őszes hajjal, kalappal a fején, arcán az utánozhatatlanul szexis coheni mosollyal, ami a korral sem vesztett bájából.
Leírás a könyvről

Leonard Cohen az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb alkotója, halhatatlan dalok és irodalmi művek szerzője. Szinte látjuk magunk előtt: mindig kifogástalan öltönyben, őszes hajjal, kalappal a fején, arcán az utánozhatatlanul szexis coheni mosollyal, ami a korral sem vesztett bájából. Elképzeljük a híres amerikai lemezcégek stúdióiban, a világ legszebb koncerttermeiben és legrangosabb fesztiváljain, elegáns szállodák halljaiban.

Sylvie Simmons könyvében mindez benne van, de felvillannak új képek is. Lapozzunk bele a képzeletbeli albumba: ő az a duci kisgyerek, akit Montreal angolok lakta városrészének előkelő zsidó negyedében sofőr visz iskolába, és akinek orosz édesanyja bús szláv dalokat dúdol, rabbi nagyapja pedig a Talmudból idéz. Leonard az az esetlen kamasz is, aki papír zsebkendőt dug a cipője sarkába, hogy az iskolai ünnepélyen magasabbnak tűnjön. És ő a világfájdalmas költő, aki a leglepukkantabb kocsmákban kavargatja a kávéját.
Leonard Cohen egész életében keresett valamit, talán az Istent, talán a teljességet, de leginkább a saját belső békéjét. A neves rocktörténész, Sylvie Simmons páratlan részletességgel tárja fel egy érzékeny ember Odüsszeiáját egy érzéketlen világban és egy veszélyekkel terhes, nyomasztó korban.

Adatok
Raktári kód:
800306
ISBN:
9789634476771; 9789634476788
Eredeti megnevezés:
I'm Your Man: The Life of Leonard Cohen
Megjelenés:
2019.
Oldalszám:
624
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Sylvie Simmons
A londoni születésű Sylvie Simmons az elmúlt évtizedek egyik legelismertebb könnyűzenei újságírója és rocktörténésze, aki pályafutása során olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint David Bowie, Johnny Rotten, Michael Jackson, avagy Mick Jagger, és ő számolt be elsőnek olyan, később világsikerűnek bizonyult zenekarokról, mint a Guns N' Roses és a Mötley Crüe. A számtalan interjú és koncertbeszámoló mellett Simmons több neves előadó életét is megörökítette, Johnny Cash, Neil Young és Serge Gainsbourg ihletett krónikásaként tartják számon.
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem