Nincs engedélyezve a javascript.
Barátnőm, Anne Frank

Barátnőm, Anne Frank

Emlékirat barátságról, veszteségről és túlélésről

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
„Kislányként szemtanúja voltam, amint a szeretett világom összeomlott és eltűnt, elpusztította az értelmetlen gyűlölet, ahogy a legjobb barátnőmet, Anne Frankot is.”
Amikor családja Amszterdamba költözik, Hannah barátságot köt egy szintén Németországból érkezett kislánnyal. Az éles eszű és szókimondó kislány neve Anne Frank.
Leírás a könyvről
„Kislányként szemtanúja voltam, amint a szeretett világom összeomlott és eltűnt, elpusztította az értelmetlen gyűlölet, ahogy a legjobb barátnőmet, Anne Frankot is.”

Amikor családja Amszterdamba költözik, Hannah barátságot köt egy szintén Németországból érkezett kislánnyal. Az éles eszű és szókimondó kislány neve Anne Frank. Hét boldog éven át tartó barátságuk segíti át őket az iskola és a nagylánnyá válás nehézségein.

1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején minden előjel nélkül szétválasztják őket. Hannah, ahogy naponta tette, átmegy Annéhoz, de csak hűlt helyét találja, bár a reggeli edények még ott állnak a mosogatóban, az ágyak bevetetlenek. Anne és családja látszólag eltűntek. Hannelit azzal nyugtatják, hogy a Frank család Svájcba menekült.

Miközben Hannah a barátnőjéért aggódik, és reméli, hogy valóban biztonságban van Svájcban, a saját családja is egyre borzasztóbb körülmények közé kerül. Néhány menekülési próbálkozás után a nácik letartóztatják, és egy tranzittáboron keresztül Bergen-Belsenbe szállítják őket. A kislány ott hall hírt ismét az addigra végzetesen legyengült Annéről, akit az életét kockáztatva, kétségbeesetten próbál megmenteni.

Hannah Pick-Goslar bensőséges, szeretetteljes portréja Anne Frankról egyben a remény, a lelkierő és a bátorság memoárja is.

Fordította: Hudácskó Brigitta
Adatok
Raktári kód:
803392
EAN:
9789635048212
Eredeti megnevezés:
My Friend Anne Frank
Megjelenés:
2023.09.15.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
352
Méret [mm]:
152 x 230 x 31
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
550
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Hannah Pick-Goslar
Hannah Pick-Goslar
HANNAH PICK-GOSLAR, a barátai és a családja számára Hanneli, 1928-ban született Berlinben, Hans Goslar és Ruth Judith Klee legidősebb gyermekeként. Adolf Hitler hatalomra kerülése után, 1933-ban a Goslar család Amszterdamba költözött. Hannah a Montessori-iskolába járt, ahol Anne Frank – aki a naplójában néhol Lies Goosensként említi – lett a legjobb barátnője. 1943 júniusában letartóztatták, majd a bergen-belseni koncentrációs táborba vitték anyai nagyszüleivel, édesapjával és kishúgával, Gabival együtt.