Nincs engedélyezve a javascript.
Szolgaságra születtünk?
Előkészületben
Tervezett ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"A kaszt hierarchiája nem az érzésekről vagy az erkölcsről szól, hanem a hatalomról - arról, hogy mely csoportok rendelkeznek vele és melyek nem." Az amerikai hétköznapokat egy mindent átható kasztrendszer határozza meg: azt, hogy ki hova születik, hogyan él, és meddig juthat el élete során. A gyanútlan szemlélők számára ez a kasztrendszer láthatatlan, de senkit sem enged szorításából.
Ha szeretnél értesítést kapni, amikor előrendelhetővé válik a könyv, kattints az Érdekel gombra!
Leírás a könyvről
„A kaszt hierarchiája nem az érzésekről vagy az erkölcsről szól, hanem a hatalomról - arról, hogy mely csoportok rendelkeznek vele és melyek nem.”
Az amerikai hétköznapokat egy mindent átható kasztrendszer határozza meg: azt, hogy ki hova születik, hogyan él, és meddig juthat el élete során. A gyanútlan szemlélők számára ez a kasztrendszer láthatatlan, de senkit sem enged szorításából. Hogyan alakulhatott ki és maradhatott fenn ez a rendszer a magát a világ vezető demokratikus országának tekintő Egyesült Államokban?
A Pulitzer-díjas Isabel Wilkerson az alapos elemzéseket magával ragadó személyes történetekkel vegyítve mutatja be a kasztrendszereke alapjait képező pilléreket. Dokumentálja, hogyan tanulmányozták a nácik az amerikai faji törvényeket, hogy megtervezzék a zsidók kiirtását; rávilágít, miért követeli meg a kasztok kegyetlen logikája, hogy legyen olyan alsó lépcsőfok, amelyhez a középen állók mérhetik magukat; és feltárja a rendszer mindenhol jelenlévő hatását a mentális és fizikális problémáktól kezdve a politikán át a kultúráig.
A gyönyörűen megírt, megvilágító erejű Szolgaságra születtünk? megmutatja az amerikai mindennapok felszíne alatt rejtőző valóságot, és lehetséges kiutakat kínál a kasztrendszer szorításából. A könyv többek között elnyerte a Goodreads közönségdíját, jelölték a Nemzeti Könyvdíjra, és Oprah Winfrey is könyvklubjába választotta.
Adatok
Raktári kód:
801878
EAN:
9789635823826
Eredeti megnevezés:
Caste - The Origin of our Discontent
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
560
Méret [mm]:
135 x 208 x 40
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Isabel Wilkerson
Isabel Wilkerson