Nincs engedélyezve a javascript.
Keleti éden

Keleti éden

Szamizdat apámnak

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 600 helyett
2 520 Ft
30 %
Akció:
1 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 2 könyv esetén 40% kedvezmény, 3 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény!
Demszky Gábor megírta testi-szellemi családfájának egyik erős ágát. Ő maga szociografikus családtörténetnek nevezi ezt a szabálytalan, de érdekes munkát. Kalandos tényregénynek is beillik, a tények ebben a könyvben tiszteletben tartott tények. Kisemberek vadkeleti kalandozása a múlt század forradalmas elején.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Demszky Gábor megírta testi-szellemi családfájának egyik erős ágát.

Ő maga szociografikus családtörténetnek nevezi ezt a szabálytalan, de érdekes munkát. Kalandos tényregénynek is beillik, a tények ebben a könyvben tiszteletben tartott tények. Az anyag, kisemberek vadkeleti kalandozása a múlt század forradalmas elején magában is regényes: hogyan vetődnek felvidéki soknemzetiségű szerencse- és igazságkeresők kirgizföldre. Az ember azt hiszi, hogy meglovagolja a történelmet, de leginkább csak vele packáznak a vak erők, közben azonban itt-ott némi boldogság is akad. Ifjúkora óta ismerem a szerzőt, és tudom, hogy sok arca van, egyik az idealista és éles szemű vagány, az akció embere, aki meg tudja jegyezni a személyeket és az adatokat, és íme az alapos, gondos és invenciózus könyvíró, aki tud az ő különös felmenőire testvéri megértéssel nézni, és akkurátusan megszerkeszti a jegyzetapparátust. Hogy földalatti kiadó, polgármester, távlovagló, a szebbik nem csodálója, hagyján, de hogy még egy olyan bonyolult esetnek, mint amilyen ő, a nagyapja, a bácsikái és a nénikéi együtt is ilyen türelmes és empatikus tanulmányozója legyen, örömteljes elismerésre késztet. (Konrád György)

Adatok
Raktári kód:
152177
ISBN:
9632830032
EAN:
9789632830032
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
172 x 241 x 27
Tömeg [g]:
940
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top