Nincs engedélyezve a javascript.
A közép tágulása

A közép tágulása

Gondolkodás Európáról

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 875.-
Eredeti ár:
2 500.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A közép sok mindent jelenthet, sok mindent átfog. Bécs, Prága, Budapest és így tovább egyaránt Európa közepének tartja magát. De a közép fogalma tovább tágult – mindkét irányban. Kelet-Közép-Európához Nyugat-Közép-Európa is társult, és mindkettő Közép-Európának tartja magát.
Leírás a könyvről
"Európa politikai és katonai megosztottsága az elmúlt évszázadban két világháborút (...) eredményezett földrészünkön, és egy (teljes pusztulást ígérő) harmadikkal fenyegetett. Egy élő test kettévágása maga a téboly, amely mindenféle tömeggyilkosságot lehetővé tesz. Harminc éven át a cenzúra figyelembevétele nélkül azt írtam és publikáltam erről, amit gondoltam - kényszerűen szembesülve az eszelős hidegháborúval, amelybe Magyarország a rosszabbik oldalon beilleszkedett. Többen gondolták, hogy nem muszáj beleugorni a történelem ránk váró fekete gödrébe. Európa megcsinálható mondtam európai írótársaim találkozóján, mielőtt az európai politika is ebbe az irányba fordult..."
Adatok
Raktári kód:
170756
ISBN:
9639539287
EAN:
9789639539280
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
392
Méret [mm]:
115 x 200 x 25
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
430
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

konradgyorgy.jpg
Konrád György
Konrád György (Debrecen, 1933. április 2. –) magyar író, esszéíró, szociológus. Művei többek között angol, cseh, dán, finn, francia, héber, holland, német, norvég, olasz, orosz, spanyol és szerb nyelven jelentek meg. A kortárs magyar próza világszerte egyik legismertebb alakja. 955-ben publikált először az Új Hang című folyóiratban. 1956 őszén az akkor induló kritikus hangvételű Életképek című folyóirat szerkesztőségi munkatársa lett. A forradalom alatt a hallgatókból szerveződött nemzetőrség tagjaként géppisztollyal járta a várost, leginkább azért, hogy lássa, mi történik.