Nincs engedélyezve a javascript.
Fidel Castro önéletrajza
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 999 helyett
3 749 Ft
25 %
A "Fidel Castro önéletrajza" vitathatatlanul a legteljesebb, legrészletesebb és leghitelesebb életrajz, amit a kubai vezérről a mai napig írtak. A politikus hatalomra kerüléséről és Kuba élén töltött éveiről egy hiteles tanú, és egykori barát tollából olvashatunk az önéletrajzi fikció elbeszélésmódját dokumentumokkal ötvöző pályaképet.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A "Fidel Castro önéletrajza" vitathatatlanul a legteljesebb, legrészletesebb és leghitelesebb életrajz, amit a kubai vezérről a mai napig írtak. Norberto Fuentes évekig Fidel Castro közeli barátja és bizalmasa volt. Tudott a kubai titkosszolgálatok minden taktikai lépéséről a forradalmi Kuba legkényesebb hadműveletei során, és olyan iratokhoz férhetett hozzá, melyek tartalma eddig mások számára ismeretlen volt. Kiváltságos nézőpontjánál fogva ugyanakkor jóval többet tár fel a tényeknél: az indítékokat és az indítékokon túl a célokat.

A Fuentes által festett portré távol áll attól a misztikus képtől, melyet többek közt maga Fidel is próbál közvetíteni, és feloldja azokat az életrajzi torzításokat, melyeket az őt ócsárló kritikusok próbálnak sugallni. A "Fidel Castro önéletrajza" az utóbbi évtizedek legvitatottabb vezetőjének személyes oldalát tárja elénk, életének minden fontos pillanatában. Fényt derít azokra az eseményekre, melyeket a forradalom romantikája vagy a száműzetésbe kényszerültek éles bírálatai igyekeztek elfedni.

Fidel Castro hatalomra kerüléséről és Kuba élén töltött éveiről egy hiteles tanú, az őt legközelebbről ismerő egykori barát tollából olvashatunk az önéletrajzi fikció elbeszélésmódját dokumentumokkal ötvöző pályaképet.A könyv nemzetközi szenzációt keltett. A spanyol El País kritikusa "a kortárs latin-amerikai irodalom remekének" nyilvánította, a német Die Zeit pedig azt írta: "Fuentes könyve valószínűleg hosszú időre a legjobb marad a kubai diktátorról."

Adatok
Raktári kód:
717800
ISBN:
9632977416
EAN:
9789632977416
Eredeti megnevezés:
The Autobiography of Fidel Castro
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
576
Méret [mm]:
165 x 235 x 42
Tömeg [g]:
810
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top