Nincs engedélyezve a javascript.
Az elveszett Schindler kávéház

Az elveszett Schindler kávéház

Egy család, két háború és az igazság keresése

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Schindler kávéház története, a belőle induló, majd oda visszakanyarodó megannyi történet több minden egyszerre: visszaemlékezés, családtörténet és az osztrák zsidók korábban el nem beszélt krónikája.
Leírás a könyvről
Kurt Schindler lehetetlen egy ember volt. A lánya, Meriel azzal töltötte a felnőtt életét, hogy megpróbálta kordában tartani. Kurt elképesztő állításokat tett a családja történetéről. Valóban rokonai voltak Franz Kafkának és annak az Oskar Schindlernek, akit a Schindler listája miatt ismer a világ? Vagy Adolf Hitler zsidó orvosának, dr. Blochnak? Mi történt valójában a kristályéjszakán, amikor a nácik félholtra verték Kurt édesapját, majd kifosztották a házukat?
Miután Kurt 2007-ben meghalt, Meriel úgy érezte, el kell rendeznie magában a vele kapcsolatos vegyes érzéseket, és meg kell oldania az utána itt maradt rejtélyeket.
Munkához látott: fényképekkel, papírokkal kezdte, amelyeket Kurt világtól elzárt kis házában talált. Majd útra kelt, követte a nyomokat Ausztriában, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Felkereste a családi viszályok és háborúk miatt szétszórt, egymástól elválasztott rokonokat. Túlzás nélkül állítható, hogy rendkívüli történetet sikerült megrajzolnia, amelyben lepereg két évszázad, lezajlik két háború és megszületik egy családi vállalkozás: a Schindler kávéház. 1922-ben nyílt meg, alig néhány évvel az első világháború szörnyűségei után, és a pazar innsbrucki társasági élet központja lett. És aztán megjöttek a nácik.
A Schindler kávéház története, a belőle induló, majd oda visszakanyarodó megannyi történet több minden egyszerre: visszaemlékezés, családtörténet és az osztrák zsidók korábban el nem beszélt krónikája. Megmutatja, micsoda ereje van az alkotó írásnak, és mélyenszántó gondolatokat közöl emlékezésről, igazságról, traumáról - és a torta fontosságáról.


Fordította: Rácz Judit
Adatok
Raktári kód:
801064
EAN:
9789635046225
Eredeti megnevezés:
The Lost Cafe Schindler
Megjelenés:
2023.09.01.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
440
Méret [mm]:
152 x 230 x 40
Tömeg [g]:
660
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Meriel Schindler
Meriel Schindler
Élete első tizenöt évét Meriel Schindler Londonban töltötte, majd váratlanul Ausztriába került és egy vidéki egyházi lányiskolában tanult. Öt évvel később visszaköltözött Angliába, ahol francia–német szakos egyetemistaként végezte tanulmányait. Jelenleg munkaügyi jogász, egy ügyvédi irodában dolgozik. Férjével, Jeremyvel Londonban él, három felnőtt gyermek édesanyja.