Nincs engedélyezve a javascript.
Hazatérés
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Fordította: Benkő Ferenc
Leírás a könyvről
Földi időszámítás szerint 2190-et, marsi szerint 40-et írunk. Negyven éve ért véget a harminc évig tartó háború a húszmilliárd lakosú Föld és a húszmilliós Mars között. Az utóbbiak győzelmével, akik elszakítva a köldökzsinórt, kikiáltották a független Marsi Köztársaságot, és üvegkupolák védelme alatt létrehozták a tudás szabad megosztásán alapuló, technológiai vívmányok garmadájával büszkélkedő városállamukat. A két bolygó közti egyetlen kapocs évtizedekig csupán egy oda-vissza ingázó űrhajó, fáradhatatlan diplomáciai küldetéssel.
Ezen a hajón érkezik haza a Marsra egy csapat tizennyolc éves fiatal, akik a kettészakadt, más-más fejlődési utat bejáró emberi társadalmak közti enyhülési folyamat részeként öt évet töltöttek az ellenséges Földön, tapasztalatszerzés céljából. Visszatérve azonban egész más szemmel néznek már marsi kolóniájukra, nem találják a helyüket, két világ között rekedve érzik magukat, és többen közülük készek kirobbantani egy forradalmat. Semmit nem sejtve arról, hogy küszöbön áll egy újabb bolygóközi háború!
Hao Csing-fang lenyűgözően szárnyaló fantáziájú, nagyszabású utópiája nemcsak a közeljövő marsi kristályvárosába kalauzol el bennünket, de a jelen társadalmi feszültségeiről sem feledkezik meg szólni, mind az egyén választási lehetőségei, mind az egész emberiség történelmi távlatai szempontjából.
Adatok
Raktári kód:
803185
EAN:
9789635047529
Eredeti megnevezés:
VAGABONDS
Megjelenés:
2024.03.31.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
520
Méret [mm]:
152 x 230 x 37
Tömeg [g]:
670
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Hao Csing-fang
Hao Csing-fang
Hao Csing-fang (Tiencsin, 1984) fizikából diplomázott, majd közgazdaságtanból szerzett doktorátust. Egy pekingi kormányzati fejlesztési-kutatási alapítványnál dolgozik közgazdasági kutatóként. Összecsukható Peking című novellájával 2016-ban kiérdemelte a rangos Hugo-díjat, melyet kínai sci-fi-szerzőnőként először vehetett át. Emellett írásait Galaxis- és Nebula-díjjal is jutalmazták. A 2020-ban megjelent Hazatérés című első regénye az Arthur C. Clark-díj jelöltjeinek rövidlistáján szerepelt 2021-ben.