Nincs engedélyezve a javascript.
Kánonon túl
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
1
2 699.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Hernádi Gyula lánya lírai aparegényt írt apjának hagyatékából: beszélgetések művészetről, alkotásról, szerelemről, hitről, földi megváltásról… A párbeszédekben megjelenik a mitikus, ősi, nyugati metafizika előtti világ. A Kánonon túl történelmi regény is egyben: lepereg előttünk Hernádi Gyula élete, ahogy beszélgetősen ő maga mondja el.
Leírás a könyvről
Hernádi Gyula lánya, Hernádi Krisztina asszociatív, lírai aparegényt írt apjának hagyatékából. Beszélgetéseik művészetről, alkotásról, szerelemről, hitről és földi megváltásról szólnak, Jézáról, az ateista, női megváltóról, aki helyenként Krisztával azonosul, és akinek szexuális életébe a Mária Magdolnával és Júdással folytatott viszony is belefér. A párbeszédekben megjelenik a mitikus, ősi, nyugati metafizika előtti világ, melyben a föld és az ég közötti határok még elmosódtak, mindkét oldalról átjárhatók voltak.

A Kánonon túl történelmi regény is egyben. Lepereg előttünk Hernádi Gyula élete, ahogy beszélgetősen ő maga mondja el. Érezzük a gyerekkori kisváros, a Horthy-éra, a krími hadifogság, az ötvenes évek diktatúrájának levegőjét, látjuk a Kádár-kori kultúrpolitika, majd az ezredvég színeit. A Földre visszaügyetlenkedő, a szerző életébe is bekerülő angyalok Hernádi Gyula és Hernádi Kriszta beszélgetését kémlelik, s mi sírva és nevetve követjük átváltozásuk varázsmutatványait.
Adatok
Raktári kód:
102855
ISBN:
9633706947
EAN:
9789633706947
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval; cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
232
Méret [mm]:
133 x 206 x 21
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások