Nincs engedélyezve a javascript.
Titkos útjaink
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 999 helyett
2 399 Ft
-40 %
A szavak és az érzelmek veszélyesebbek lehetnek bármilyen fegyvernél… A hidegháború csúcspontján járunk. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió nukleáris fegyverek garmadáját szegezi egymásra, ám a valódi háborút nem fegyverekkel vívják: a kölcsönös megsemmisítés árnyékában farkasszemet néző szuperhatalmak a propaganda csataterén küzdenek.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A szavak és az érzelmek veszélyesebbek lehetnek bármilyen fegyvernél…
A hidegháború csúcspontján járunk. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió nukleáris fegyverek garmadáját szegezi egymásra, ám a valódi háborút nem fegyverekkel vívják: a kölcsönös megsemmisítés árnyékában farkasszemet néző szuperhatalmak a propaganda csataterén küzdenek. A CIA titkárnőjeként dolgozó Sally és Irina kritikus fontosságú megbízást kap: nekik kell visszacsempészni Borisz Paszternak kommunistaellenesnek ítélt Zsivago doktorát a Szovjetunióba, miután a CIA úgy véli, hogy a nyugati világ képzeletét lángra lobbantó remekmű segítségével megrendítő erejű csapást mérhet a szovjet rezsimre.
A harcedzett Sally Forresterre és a tapasztalatlan, ám gyorsan tanuló Irina Drozdovára nehéz feladat vár, hiszen a könyvet és annak csempészeit hajszoló szovjet ügynökök nem ismernek kegyelmet, kettejük barátságon túlnyúló kapcsolatát pedig a CIA sem nézi jó szemmel.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyuló Titkos útjaink lenyűgöző és hiteles regény a 20. század irodalmi klasszikusának titkos történetéről és két erős nő túlélésért vívott küzdelméről a hidegháború kíméletlen világában.

Adatok
Raktári kód:
759746
EAN:
9789634477792
Eredeti megnevezés:
The Secrets we Kept
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
135 x 208 x 33
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások
Veronika Szekeres
Veronika Szekeres
szerda, 19:41
Válaszolok
Több, mint egy napja fejeztem be a könyvet, de nagyon nehéz összeszedni a gondolataimat vele kapcsolatban. Számos kétséggel kezdtem bele az olvasásába, de azt elöljáróban elmondhatom, hogy ez egy olyan olvasmány, ami hozzáad az emberhez, és számomra ez egy jó könyv ismérve. Alapvetően nem vonz a történelem, mint olvasási téma, de a hidegháború az az időszak, ami az én figyelmemet is felkelti, hiszen nagyon közeli múltról beszélünk, mely még ma is hatással van bizonyos generációk gondolkodására. Szeretem a több szálon futó történeteket, és az különösen tetszett, hogy a végén gyakrabban térünk vissza Keletre. Érdekes volt belelátni az akkori rendszer működésébe, bár Olga élettörténetéről szívesen olvastam volna részletesebben is. Esetében végig az lebegett a szemem előtt, hogy egy közelálló ember sorsát mennyire képesek figyelmen kívül hagyni mások, ha ezt kívánják meg az érdekeik. Úgy gondolom, hogy ez korunkra nézve is értékes tanulság. A nyugati szál is nagyon izgalmas volt. Elsőként Irina karakterét emelném ki, aki valamelyest összehozta a két világot orosz hagyományaival és amerikai életmódjával. Tetszett benne, hogy képes változtatni, ha az adott szituáció nem tetszik neki, és egy igazi erős női karaktert ismerhettünk meg a személyében. Ezutóbbi szempont kapcsán természetesen szót kell ejtenem Sally-ről is, aki olyan életet élt, melyre sokan vágynak: Jó munkája volt, sok pénze, és járta a világot. A szerelem mégis közelebb várt rá, mint azt sejtette volna. A szexuális irányultság, mint minden más kényes téma, szintén érzékenynek bizonyult ebben az időszakban. Számomra határozottan feldobta a történetet az LMBTQ-szál, és szerintem a többi olvasóval együtt izgultam a két nő kapcsolatáért. Maga a téma is szimpatikus volt, amire a sok-sok szereplőt felhúzták, hiszen szeretem a klasszikus irodalmat, és úgy érzem, ideje elolvasni a Zsivago doktort. Paszternak karaktere viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet ezen bemutatás alapján, hiszen nem tudott helyesen dönteni kardinális kérdésekben, és szubjektív véleményem szerint túl sokat áldozott be a sikeréért. A történet vége nagyon szívfacsaróra volt, és kivételesen (legalábbis számámra) jól működött, hogy az olvasó fantáziájára bízták, hogyan gondolja tovább a nyugati szál cselekményét. Keletről viszont nagyon elszomorító levéllel zárt a történet, de a kor szellemében, azt hiszem, nem kell meglepődnünk a benne foglaltakon. Úgy gondolom, hogy a két utolsó fejezetben is nagyszerűen látszik a világnézetek közötti hatalmas ellentét, melynek feszültsége az egész történetmenet alatt fokozódik. Összességében azt tudom mondani, hogy mindenki talál ebben a könyvben valamit, ami megfogja majd, szóval mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt. Én nagyon örültem, hogy elolvashattam.
Veronika Szekeres
Veronika Szekeres
szerda, 19:43
Válaszolok
Titkos útjaink
Prescott; Lara, Dobos Lídia
Megnézem
 

Ismerje meg a szerzőt

Lara Prescott
A Pennsylvaniában született Lara Prescott politikatudományt tanult Washington D.C.-ben, és politikai kampánytanácsadóként dolgozott, mielőtt megcsömörlött a politika világától. Debütáló regénye, a gondos kutatómunka után megírt Titkos útjaink igazi irodalmi szenzációvá vált, világszerte 30 országban jelent meg, és film készül belőle. Lara a texasi Austinban él férjével, két macskájukkal és állatmenhelyről megmentett kutyájukkal.
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top