Nincs engedélyezve a javascript.
London
Jelenleg nem rendelhető
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A világ összes városa közül London történelme az egyik legérdekesebb. A történelmi fikciók nagymestere, Edward Rutherfurd harmadik regényében Anglia fővárosára szegezi a tekintetét, és a rá jellemző magával ragadó módon úgy vázolja fel a metropolisz kétezer éves történelmét, hogy az egy fordulatos családregény háttereként, kereteként szolgál.
Olvass bele
Leírás a könyvről
A világ összes városa közül London történelme az egyik legérdekesebb. A történelmi fikciók nagymestere, Edward Rutherfurd harmadik regényében Anglia fővárosára szegezi a tekintetét, és a rá jellemző magával ragadó módon úgy vázolja fel a metropolisz kétezer éves történelmét, hogy az egy fordulatos családregény háttereként, kereteként szolgál. Az időutazás a város római kori alapításától indul, hogy aztán a pestisjárványokon, a Tower kalandos építésén, a nagy tűzvészen, Hitler légitámadásain át egészen napjainkig repítsen bennünket. Mindeközben a könyv lapjain sorra elevenednek meg olyan történelmi alakok, mint Thomas Becket, VIII. Henrik, I. Erzsébet, Cromwell, Chauser vagy Shakespeare. Monumentális mű egy monumen­tális városról.Edward Rutherfurd bravúrosan kezeli azt a bőséges és csodálatos anyagot, amit London kínál számára. Mikrotörténészi szemmel közelít rá az emberi sorsokra, hogy a szenvedély, a küzdelem, a felemelkedés és bukás meséin keresztül megrajzolja a világ egyik legcsodálatosabb városának igazi portréját."A Londonnak köszönhetően egy életre a történelmi könyvek rabjává válhatunk." The TimesEdward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyben. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanford­ban végezte. Első regénye az 1987-ben megjelent Sarum, amelyet több monumentális történelmi regény követett, többek között Párizsról, Orosz­országról, Írországról és New Yorkról."Joan lassan, de határozottan lépdelt. A fején fehér csíkos csuklya volt, amely illett a rajta lévő fehér csíkos ruhához, a közönséges prostituáltak megalázó öltözékéhez. Mindkét kezében egy-egy hosszú, égő gyertya, a vezeklő jelképe. […]

- Joan vagyok, egy lotyó - mondta csengő hangon, hogy a tömegben mindenki meghallhassa. - Hajlandó-e engem Martin Fleming feleségül venni? - És egyenesen a fiatalember szemébe nézett, olyan tekintettel, amely azt mondta: Emlékezz! Emlékezz az üzenetre. Ne félj, nincs rá okod!

A tömeg egy pillanatra döbbenten elhallgatott. Majd valami izgatott duruzsolás kezdődött. A rabok a lányra néztek. A csendőrök és a kocsis is őrá bámultak. Majd a sheriff és a bíró egymásra nézett.

- Most mit tegyünk? - kérdezte a sheriff.

- A fene tudja - felelte a lovag. - Mindig hallottam ilyesmiről, de sose gondoltam, hogy magam is találkozom vele.

- Törvényes, amit ez a nő akar?

A lovag a homlokát ráncolta.

- Azt hiszem, igen. - Lenézett a kordéban álló Martinra, akit nagyon sajnált, majd hirtelen elmosolyodott. - Erről az esetről évekig fognak még mesélni - mondta."
Adatok
Raktári kód:
757775
EAN:
9789634472605
Eredeti megnevezés:
London, the Novel
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
992
Méret [mm]:
160 x 235 x 67
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
1270
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Edward Rutherfurd
Edward Rutherfurd
Napjaink egyik legnépszerűbb történelmi regényírója, Edward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyban Francis Edward Wintle néven. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanfordban végezte. Diplomázása után a könyvkiadásban helyezkedett el, majd 1983-ban belefogott első regénye, a gyerekkori otthonának történelmét megörökítő Sarum megírásába. Az 1987-ben megjelent regény óriási sikert aratott, és Rutherfurd azóta több monumentális, módszeresen kikutatott történelmi regényt írt, többek között Párizsról, Oroszországról, Írországról és Londonról.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Az ország leggyorsabb kiszállítása