Nincs engedélyezve a javascript.
Szabadon

Szabadon

Mire felnőttem, véget ért a történelem

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Fordította: Medzibrodszky Alexandra
Leírás a könyvről
Minden, amit addig tudott a világról, a hazájáról, a családjáról és önmagáról, egy csapásra tévesnek bizonyul és semmivé foszlik, amikor 1990 decemberében Albániában is megdől a kommunista diktatúra. A Sztálin-szobrot ölelgető, Enver (Hodzsa) Hoxha-rajongó, a szocialista morált kizárólagos érvényűnek tartó kislány élete fenekestül felfordul, mikor kiderül, a családja mindaddig titkolta előle rendszerellenes beállítottságát, de még a származását is, mely a gyűlölt egykori albán miniszterelnökig vezethető vissza. Leának, ahogy szűkebb környezetének és az egész albán népnek, újra kell fogalmaznia saját magát - és eldöntenie: mit is kezd a rászakadó nagy szabadsággal és az igazsággal?
Szó szerint felszabadult (és felszabadító), a felnövéstörténetek regényes dramaturgiáját követő, egyben nagyon pontos és komoly (miközben derűvel teli és nevettető) önéletrajzi írás egy fiatal lány és egy ország sorsfordító időszakáról, mely igencsak ismerős lehet a magyar olvasók számára, miközben rácsodálkozhatnak az egzotikusan ismeretlen Albánia szerethetően emberi, mindennapi történetekben mesés gazdagságára.
Adatok
Raktári kód:
803271
EAN:
9789635048281
Eredeti megnevezés:
Free: Coming of Age at the End of History
Megjelenés:
2024.03.20.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
344
Méret [mm]:
142 x 197 x 24
Tömeg [g]:
350
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Lea Ypi
Lea Ypi
Lea Ypi albán író és akadémikus 1979-ben született Tiranában. A London School of Economics politikaelméleti professzora. Apai dédapja, Xhaferr Ypi bég 1921–22-ben Albánia miniszterelnöke volt. A brit Prospect magazin 2022-ben a világ tíz legfigyelemreméltóbb gondolkodója közé sorolta, a Frankfurter Allgemeine Zeitung pedig az egyik legfontosabb kulturális személyiségnek nevezte.