Nincs engedélyezve a javascript.
Az utolsó porcelánbaba

Az utolsó porcelánbaba
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
3 505.-
Eredeti ár:
4 124.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
London, 1991. Rosie egyetlen anyai öröksége kísérteties porcelánbabák gyűjteménye és egy orosz tündérmeséket tartalmazó könyvecske. Ám a mesék varázslatos világa mögött egy sokkal sötétebb, valódi történet rejtőzik. Alig másfél évtizeddel korábban Raisza boldogan éldegélt Moszkvában, és esténként édesanyja tündérmeséit hallgatva aludt el.
Leírás a könyvről
London, 1991. Rosie egyetlen anyai öröksége kísérteties porcelánbabák gyűjteménye és egy orosz tündérmeséket tartalmazó könyvecske. Ám a mesék varázslatos világa mögött egy sokkal sötétebb, valódi történet rejtőzik.
Alig másfél évtizeddel korábban Raisza boldogan éldegélt Moszkvában, és esténként édesanyja tündérmeséit hallgatva aludt el. Ám egy nyári éjszakán fegyveresek törtek a családjára, és lemészárolták az apját és a testvérét; egyedül neki sikerült elmenekülnie az anyjával. Most Rosie néven Oxfordban tanul történelmet, vőlegénye semmit sem tud a múltjáról, betegeskedő anyja pedig egyedül az italban lel megnyugvásra.
Édesanyja halála és egy orosz disszidenssel való találkozás azonban új utakra vezeti, vissza a szülőföldjére. Kutatása során feltárulnak családja titkai, amelyek mélyen összefonódnak a vérrel és szenvedéssel teli 20. századi orosz történelemmel: az 1917-es bolsevik forradalommal, Leningrád szörnyű ostromával, a sztálini tömeggyilkosságokkal, a pártállam fojtogató hatalmával. A történet középpontjában egy fiatal arisztokrata nő, Tonya áll, akinek szépsége a porcelánbabák tökéletességét idézi. Vajon mi köti össze ezt a titokzatos nőt Raiszával és a családját elpusztító véres leszámolással?
Kristen Loesch debütáló műve sodró lendületű, gondos kutatómunkán alapuló történelmi regény a történelem pusztító forgatagába keveredett családról.
Adatok
Raktári kód:
803586
EAN:
9789635825189
Eredeti megnevezés:
The Last Russian Doll
Megjelenés:
2023.
Oldalszám:
400
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Loesch Kristen
Loesch Kristen
A San Franciscóban született Kristen Loesch történelemből és szlavisztikából diplomázott a Cambridge-i Egyetemen. Első regénye, Az utolsó porcelánbaba a fiatal írókat díjazó The Bath Novel Awards döntőse volt, és világszerte nagy érdeklődést váltott ki. Az írónő tíz évet töltött Európában, most pedig az Egyesült Államok nyugati partvidékén él férjével és gyermekeikkel.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem