Nincs engedélyezve a javascript.
Őrült nők bálja

Őrült nők bálja
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
3 505.-
Eredeti ár:
4 124.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salpetriere kórházról és a „hisztérikák osztályáról", ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket.
Olvass bele
Leírás a könyvről
Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salpetriere kórházról és a „hisztérikák osztályáról", ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket. Ám arról jóval kevesebben beszélnek, hogy az ide kerülők sokszor egyáltalán nem őrültek, hanem egyszerűen kellemetlenné váltak családjuk számára, vagy viselkedésük nem felelt meg a társadalmi elvárásoknak. A párizsi elit az év egyik legjelesebb eseményén, az Őrült nők bálján legeltetheti szemét a gyönyörű ruhákba öltöztetett, félredobott anyákon, feleségeken és kamasz lányokon, akik legalább egy este erejéig kiszabadulhatnak kórtermük fogságából.
Genevieve főnővér szilárdan hisz a tudományban és dr. Charcot-ban, nincs helye kételynek szigorúan rendezett életében. Mindez azonban megváltozik, amikor találkozik egy új ápolttal, Eugénie-vel, akinek állapotára a tudomány nem képes választ adni. A családja által bezárt Eugénie-nek a meneküléshez segítségre lesz szüksége - mind az élőktől, mind a holtaktól. Az idei Őrült nők bálja minden korábbinál izgalmasabbnak ígérkezik…
Victoria Mas hátborzongató és felkavaró debütáló könyve mesterien vegyíti a történelmi regényeket és a gótikus rémtörténeteket, miközben emléket állít az igaztalanul elmegyógyintézetbe zárt nők tömegeinek. A díjnyertes könyvből nagysikerű filmfeldolgozás készült.
Adatok
Raktári kód:
803520
EAN:
9789635825943
Eredeti megnevezés:
Le Bal des folles (The Mad Women's Ball)
Megjelenés:
2023.
Oldalszám:
232
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Victoria Mas
Victoria Mas
Az 1987-es születésű Victoria Mas a Sorbonne-on diplomázott modern irodalomtörténetből, és nyolc évet töltött az Egyesült Államokban, ahol filmművészetet tanult, és többek között produkciós asszisztensként és forgatókönyvíróként dolgozott. Ezután az írás felé fordult, és első regényével, a 2019-ben megjelent Őrült nők báljával elnyerte a legjobb elsőkönyveseknek járó rangos Stanislas-díjat. A regényből nagysikerű filmfeldolgozás készült.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Az ország leggyorsabb kiszállítása