Gyakorlatias kézikönyvünk segítségével otthon is bátran süthetünk mindenféle formájú és fajtájú kenyeret. Szezonális és helyi hozzávalók, organikus ételek - minden, amit a kenyérsütésről tudni kell, és ami River Cottage-ban jó.
A kiadvány tartalmából:
- Miért süssünk kenyeret?
- Kenyérsütés lépésről lépésre
- A kenyér alapreceptje
- Kenyér vadélesztős kovásszal
- Kenyér élesztő nélkül
- Zsömlék, kekszek & kevert tésztás kenyerek
- A megmaradt kenyér felhasználása
- Agyagkemence építése
"Nálam aztán nem sokan örülnek jobban, hogy végre kézbe vehetem a tökéletes könyvet, aminek segítségével bárki finom kenyeret süthet. Ez az egyszerű kötet úgy táplálja a lelkesedésemet és szaporítja tudásomat, ahogy a kovász a tésztát, készen állok a kihívásra. Dan művei ugyanis az egyszerű lepénykenyértől a közismerten szeszélyes kovászos kenyereken keresztül az egészen kidolgozott, sokmagos készítményekig mind elkészíthetőek, ugyanakkor következesen ízletesek. Ezek ráadásuI igazi kenyerek - olyan messze vannak a fóliába burkolt, gép szülte szörnyektől, amelyekre nem átallják a "kenyér" nevet aggatni, amennyire csak lehetnek." (Hugh Fearnley-Whittingstall, River Cottage-ból)
A Könyvjelző magazin 2015. júniusi számában megjelent cikk:
Mindennapi kenyerünk, avagy a tökéletes vekni nyomában