Nincs engedélyezve a javascript.
Széttört zene
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 990 helyett
2 993 Ft
25 %
Miután életem nagy részében dalszerző voltam, rövid, rímes versszakokba sűrítettem gondolataimat és érzéseimet, és zenét írtam hozzájuk, sohasem jutott eszembe, hogy könyvet írjak.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Miután életem nagy részében dalszerző voltam, rövid, rímes versszakokba sűrítettem gondolataimat és érzéseimet, és zenét írtam hozzájuk, sohasem jutott eszembe, hogy könyvet írjak. De amikor eljutottam a számvetésre késztető ötvenéves korba, azt vettem észre, hogy most először kedvem támadt hosszú prózai szövegeket írni, ami éppannyira ösztönzőnek és izgalmasnak bizonyult, mint amilyen a dalszerzés volt valaha is.
És így kezdett formát ölteni a Széttört zene. Ez a könyv életem korai szakaszáról szól, a gyerekkoromtól a serdülőkoromon át majdnem egészen a Police-szal aratott sikereim kezdetéig. Ezt a történetet nagyon kevés ember ismeri.
Nem volt kedvem a hagyományos önéletrajzok szabályai szerint mindent elmesélni, ami valaha történt velem. Ehelyett az vonzott, hogy megvizsgáljak bizonyos pontokat, egyes embereket és kapcsolatokat, konkrét eseményeket, amelyek ma is nagy erővel rezonálnak bennem, miközben próbálom megérteni a gyereket, aki voltam, és a felnőttet, aki vagyok.


"Ugyanazzal a mániás és aprólékos gonddal tanulmányozom a Beatles-lemezeket, mint korábban Rodgers és Hammerstein zenéjét, csak most már gitárom is van. Van egy hangszerem, amelyen képes vagyok reprodukálni az akkordszerkezetek és a riffek mágiáját, amikre a dalaik épülnek. És micsoda dalok, egyik a másik után, albumról albumra! Mindet megtanulom eljátszani, biztos vagyok benne, hogy csak kitartás kell hozzá, és végül az is, ami elsőre kifog rajtam, feltárja előttem a titkát. Újra és újra visszateszem a lemezjátszó tűjét arra a részletre, amelyet nem tudok megfejteni, mint egy kasszafúró, aki addig babrál a zárral, amíg az övé nem lesz a zsákmány. Soha egyetlen iskolai tantárgy sem köti le ennyi időmet és energiámat. Nem állítom, hogy ebben szerepet játszana a jövő valamiféle megsejtése, de van valami szokatlan a megszállottságomban, van valami abban, hogy tudat alatt egyfolytában azt mondogatom magamban: Így fogsz elmenekülni. Így fogsz elmenekülni."Fordította: M. Nagy Miklós, Gy. Horváth László

Adatok
Raktári kód:
753368
ISBN:
9789634058199
EAN:
9789634058199
Eredeti megnevezés:
Broken Music
Megjelenés:
2017.10.10.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
288
Méret [mm]:
160 x 240 x 28
Tömeg [g]:
560
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Sting
Gordon Matthew Thomas Sumner, azaz ahogy az egész világ ismeri, Sting, 1951-ben született az angliai Wallsend városában. A munkáscsaládban felnövő fiú 10 éves korában szeretett bele a gitárzenébe édesapja spanyol emigráns barátjának köszönhetően. Egyetemi évei alatt dzsesszgitárosként lépett fel, és egyik zenésztársa ragasztotta rá a Sting (fullánk) becenevet, mivel a vékony, szőke fiú szerinte leginkább egy darázsra hajazott egy fellépésen viselt fekete-sárga csíkos pulóverében. Diplomázása után tanárként dolgozott néhány évig, majd Londonba költözése után létrehozta a Police-t. A zenekar áttörő sikert ért el, ma pedig a rocktörténelem egyik legbefolyásosabb bandájaként tartják számon. Sting 1983-ban szóló karrierjére kezdett koncentrálni, és az elmúlt szűk négy évtized során minden idők egyik legjelentősebb és legsikeresebb dalszerzőjévé és előadójává vált. Karrierje során 17 Emmy-díjban részesült, és több mint 100 millió lemezt adott el. Színészként is kipróbálta magát, emlékezetes mellékszerepeket játszott például a David Lynch -féle Dűnében, illetve Guy Ritchie A ravasz az agy és két füstölgő puskacső című filmjében. Két házasságából hat gyermek született, közülük több is sikeres zenész. Sting elkötelezett emberjogi aktivista és környezetvédő. Életrajzi könyve, a Széttört zene felnövésére és pályafutása korai éveire koncentrál. További információ: https://www.sting.com/
Olvass bele
2 előnézet
Megnézem
Nézz bele
1 videó
Megnézem
Kapcsolódó cikkek
3 cikk
Megnézem
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top