Nincs engedélyezve a javascript.
Szociálandragógia

Szociálandragógia

A felnőtt egyén szocializálása és perszonalizációja

Jelenleg nem rendelhető
2 999 helyett
2 549 Ft
15 %
Akció:
1 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 2 könyv esetén 40% kedvezmény, 3 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény!
"Ma már az andragógia mint a felnőttek nevelésének és képzésének a tudománya kellő érdeklődésre tarthat számot nemcsak az egyetemi képzés szakemberei körében, hanem azokban az intézményekben is, amelyek a felnőtt egyéneket képezik, továbbképzik, vagy valamely formában a felnőttek személyiségét az edukológia segítségével formálják, alakítják."
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Ma már az andragógia mint a felnőttek nevelésének és képzésének a tudománya kellő érdeklődésre tarthat számot nemcsak az egyetemi képzés szakemberei körében, hanem azokban az intézményekben is, amelyek a felnőtt egyéneket képezik, továbbképzik, vagy valamely formában a felnőttek személyiségét az edukológia segítségével formálják, alakítják.A szociálandragógia lényegében új területe az andragógiának. Mind a szakmai, mind pedig a kultúrandragógiának hagyománya van a felnőttek pedagógiája szakterületén.

Az új szakterület társadalmi igényből jött lére.1990 után a gazdasági, társadalmi és a szociális problémák feltorlódása váltotta ki azt az igényt, hogy Szlovákiában kiemelten foglalkozzunk a problémakörrel mind elméleti, mind gyakorlati szinten.A szociálandragógia koncepcióját a következő alappillérekre helyeztem:

1. Lényegében a szociálandragógia törvényszerűen a felnőttek szociális célcsoportjait vizsgálja. A célcsoportok fejlesztésénél az andragógia két alapvető diszciplínára támaszkodik:

a./ a felnőttek neveléselméletére és gyakorlatára,

b./ az androdidaktikára (a felnőttek didaktikájára).

2. Kiindulva abból, hogy az andragógia Szlovákiában integratív tudomány, ennek alapjai: pszichológia, szociológai, andragógia. Mindenképpen alkalmaznunk kell az ide vonatkozó lélektani aspektusokat, amelyekhez soroljuk a szociális és az aktív szociális tanulást. Ezeket felhasználva az edukológiában megközelíthetjük azokat a társadalmi aspektusokat, amelyek a felnőtt egyént céltudatosan segítik a facilitáció folyamatában.

3. Törvényszerűen vizsgálnunk kell a makro- és mikro célcsoportok szocializációs folyamatát.

4. Végezetül pedig a szociálandragógia tárgyához tartozik az egyén személyiségének fejlesztése és önfejlesztése - a perszonalizációs folyamata és feladata.Monográfiánk a fenti célokból és aspektusokból indult ki. Lényegében a fenti célok és feladatok teljesítésének vetületében vizsgáljuk és közvetve, illetve közvetlenül fejlesztjük Szlovákiában az andragógia nagyon is fontos szakterületét: a szociálandragógiát mint az andragógia interaktív tudományterületét." (a Szerző)

Adatok
Raktári kód:
726852
ISBN:
9633570654
EAN:
9789633570654
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
168
Méret [mm]:
164 x 234 x 10
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top