Nincs engedélyezve a javascript.
Autisták  - a spektrumon élő nőkről

Autisták - a spektrumon élő nőkről

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 599.-
Eredeti ár:
4 799.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Fordította: Harrach Ágnes
Leírás a könyvről
Az 1980-as évekig az autizmust főként a fiúknál előforduló állapotnak tekintették, és még napjainkban is inkább ritkaságnak számít, hogy lányokat és nőket diagnosztizálnak autistaként. Clara Törnvall mindig is másnak érezte magát, szorongott, tizennyolc éves korától terapeutákhoz járt, antidepresszánsokat és különböző nyugtatókat szedett, miközben rengeteg könyvet és cikket olvasott a mentális betegségekről. Egy hétvégére beutalták egy pszichiátriai klinikára, de ez sem segített. Hosszú évek teltek el, mire végre igazi segítséget kapott, amikor egy pszichiáter közölte vele: autista.
Az Autisták című könyvben a saját, legszemélyesebb élményein keresztül, életszerű, mindennapi példákkal mutatja meg, milyen autizmussal élni még egy olyan elfogadó társadalomban is, mint a svéd, és milyen súlyos kihívásokat jelent a legtöbb ember számára szinte észrevehetetlenül egyszerűnek tűnő feladatok elvégzése. Másrészt az elmúlt évszázadok művészeti alkotásai, festmények, szobrok, irodalmi művek értő elemzésén keresztül igazolja, hogy az autizmus a legkevésbé sem újkeletű és nem csak férfiakra korlátozódik. Továbbá arra is kitér, hogy véleménye szerint milyen alapvető társadalmi változásokra lenne szükség ahhoz, hogy az autisták teljes életet élhessenek, teljes jogú tagjai lehessenek szűkebb és tágabb közösségüknek.
Adatok
Raktári kód:
802630
EAN:
9789635048182
Eredeti megnevezés:
The Autistic - Women on the Spectrum
Megjelenés:
2024.03.07.
Kötésmód:
füles kartonált
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
142 x 197 x 25
Tömeg [g]:
390
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Clara Törnvall
Clara Törnvall
Clara Törnvall a 2000-es évek eleje óta aktív kulturális újságíró és producer. Az Aftonbladet, a Svenska Dagbladet, valamint a Fokus magazinok visszatérő szerzője, több kereskedelmi tévéműsort is szerkesztett, valamint szerepel számos antológiában. 2017-ben debütált a Svéd Televízióban a Theodor Ahrenberg műgyűjtőről szóló dokumentumfilmje, a The Art Collector and the Tragedy.
Az ország leggyorsabb kiszállítása