Nincs engedélyezve a javascript.
Galilei és a tudománytagadók

Galilei és a tudománytagadók

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 299.-
Korábbi ár:
2 200.-
Eredeti ár:
4 399.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Szentszék megbízottja felkérte a jezsuita szakértőket, hogy egyenként hagyják jóvá vagy pedig utasítsák vissza Galilei öt fölfedezését, elsőként az állócsillagok sokaságáról szólót, különös tekintettel a Tejúton találtakra.
Abban, hogy az első kérdés az állócsillagok sokaságára vonatkozott, majdnem bizonyosan szerepe volt a Giordano Bruno-ügy súlyos emlékének.
Leírás a könyvről
A Szentszék megbízottja felkérte a jezsuita szakértőket, hogy egyenként hagyják jóvá vagy pedig utasítsák vissza Galilei öt fölfedezését, elsőként az állócsillagok sokaságáról szólót, különös tekintettel a Tejúton találtakra.

Abban, hogy az első kérdés az állócsillagok sokaságára vonatkozott, majdnem bizonyosan szerepe volt a Giordano Bruno-ügy súlyos emlékének. A perben Brunónak az az állítása volt az egyik ellene felhozott vádpont, hogy az univerzum határtalan és lakott világok sokaságát foglalja magába. Az ítélet és a tragikus végkifejlet közismert. Galilei pedig most azt állította, sikerült kiderítenie, hogy a Tejúton korábban nem észlelt állócsillagok sokasága található.

Galilei tanai elfogadhatatlanná váltak az egyház számára. Hiába érvelt az idős matematikus, hogy vizsgálódásaival a Biblia érvényét pontosította, az inkvizíció nyomozóit nem győzte meg.

Livio aprólékosan bemutatja az egyenlőtlen viadalt, mely térdre kényszerítette az agg Galileit.

Az eretnekség vádjait végül párhuzamba állítja a mai klímagondokkal, az igazság és a tudomány napjainkban is zajló relativizálásával.

A kötet a tudomány szabadságának védirata, és a szerző a „harmadik kultúra” szellemében jól érthetően közvetíti Galilei kutatásait.
Adatok
Raktári kód:
801565
EAN:
9789635044924
Eredeti megnevezés:
Galileo and the Science Deniers
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
152 x 230 x 27
Tömeg [g]:
590
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Mario Livio
Mario Livio
Mario Livio (1945) asztrofizikus, előbb az elméleti fizika professzora volt a világhírű haifai Technion egyetemen, majd 1991–2015 között a Hubble űrteleszkópot működtető stábban dolgozott, ahol szupernóva-robbanások, fekete lyukak, az univerzum keletkezése és tágulása elemzésével foglalkozott. Médiaszereplései mellett az ezredforduló óta tudománytörténeti tárgyú bestsellerkönyvek írójaként is ismert, a píről szóló művével például több díjat nyert a matematika népszerűsítéséért.