Nincs engedélyezve a javascript.
Szétrajzás

Szétrajzás

Híres magyar emigránsok kézikönyve

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 990 helyett
2 495 Ft
50 %
"Leírok minden, amire emlékszem. Minden, ami magyar bennem. Le fogok kottázni minden magyar nótát, amely még a fülemben cseng. Le fogok írni minden magyar verset, amelyre még az iskolából emlékszem. Le fogom írni az összes meséket, amiket télen a konyhában hallottam Patócs Maritól és Sámi bácsitól, az öreg béresünktől.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Leírok minden, amire emlékszem. Minden, ami magyar bennem. Le fogok kottázni minden magyar nótát, amely még a fülemben cseng. Le fogok írni minden magyar verset, amelyre még az iskolából emlékszem. Le fogom írni az összes meséket, amiket télen a konyhában hallottam Patócs Maritól és Sámi bácsitól, az öreg béresünktől. Le fogok írni mindent, mai itthon hang bennem. És le fogom írni, hogy hogyan történt és miért történt mindez velem... Ezek az írások csak nekem, egyedül csak nekem fognak szólni, ezekben az írásokban, szobámba zárkózva még egyszer, nagyon mélyen a szemébe fogok nézni annak a másik életemnek. Olyan lesz ez, itt a félig elsötétített szobában, mintha gyertyák között egy óriás, különös ravatal mellett térdepelnék, mintha merev tarkója alá nyúlnék a halottnak, és kétségbeesve szólongatnám, hogy még egyszer nyissa ki a szemét, hogy a szemén keresztül a lelke mélyére pillanthasssak!" (Zilhay Lajos: A lélek kialszik)"Kötetünk az elmúlt évszázad magyar emigráns értelmiségének kíván emléket állítani. Európának ebben a szegletében gyakran működtek olyan politikai erők, melyek a tanult emberek ezreit üldözték el hazájukból. Voltak, akik politikai okokból, s voltak, akik a jobb élet reményében hagyták el az országot.

Gyűjteményünkben a nagyvilágba szétrajzó írók, színészek, művészek, filmes szakemberek és tudósok emlékeznek vissza eredetükre, felmenőikre, gyermekkorukra, iskolai éveikre, s mindarra, ami az anyaországhoz kötötte őket. Vallomásukat életükhöz fűződő dokumentumokkal és fényképekkel tesszük hitelesebbé és árnyaltabbá. Olyan világhírű, az egyetemes és a magyar kultúrában meghatározó szerepet játszó egyéniségek szerepelnek a kötetben, mint Joseph Pulitzer (Pulitzer József), Max Reinhardt (Max Goldmann), Leslie Howard (Leslie Howard Steiner), Paul Newman (Paul Leonard Newman), William Fox (Fuchs Farkas), Michael Curtiz (Kertész Mihály), Sir Alexander Korda (Korda Sándor), Andre Kertesz (Kertész Andor), Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző), Eugene Zador (Zádor Jenő), Joseph Kosma (Kozma József), Miklos Rozsa (Rózsa Miklós), Joseph Galamb (Galamb József) és Ladislao José Biro (Bíró László József). (A Kiadó)

Adatok
Raktári kód:
741837
ISBN:
9631362657
EAN:
9789631362657
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
484
Méret [mm]:
167 x 235 x 30
Tömeg [g]:
970
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top