Leírás a könyvről
A jó ételek és az élvezetes étkezés az élet egyik legfőbb örömforrását kínálják számunkra. A napjainkban annyira elterjedt fogyókúrás szakácskönyvek és a különböző élelmiszerekkel kapcsolatos félelmek, amelyek rendszeresen helyet kapnak a különböző újságokban és tévéműsorokban, sokakat elbizonytalanítanak, már azt sem tudják, mit ehetnek és mit nem.
Könyvünk legfőbb célja éppen az, hogy eloszlassa az ételekkel, a diétákkal és a tápanyagokkal kapcsolatos mítoszokat és téveszméket. Nemcsak azoknak hasznos, akiknek fontos az ideális testsúly elérése, illetve megőrzése, hanem mindenkinek, aki az egészséges táplálkozás híve.
A receptek alacsony zsír- és cukortartalmú ételek elkészítését mutatják be, és mellőzik a só használatát is. Ugyanakkor azonban nagy mennyiségben tartalmazzák a szervezet számára annyira fontos elemi rostokat, amelyek egyben természetes étvágycsökkentők is. Ám ezek az ételek nem csupán arra jók, hogy jelentősen csökkentsék a derékbőséget. Ízletes, gyorsan és könnyen elkészíthető valamennyi, az egész család szeretni fogja őket. Aki ezeket fogyasztja, észre sem veszi, hogy egyben fogyókúrázik is!
Ízelítőül a tartalomból: áfonyás-almás ropogós, currys sütőtökkrémleves, fűszeres sült csirke, gyömbéres sárgarépa-torta, padlizsánmártásos spagetti, narancsos csirke, krémes sajttorta, olasz zöldbabsaláta, pácolt gombasaláta, wokban sült brokkolis csirke, minden idők legjobb hamburgere, mexikói babos csirke, klasszikus könnyű lasagne, friss zöldségsaláta mogyoróöntettel, kukoricás-csirkés krémleves, illatos aszalt gyümölcs-kompót, likőrös epertorta.