Leírás a könyvről
A Kelet, a mondák által övezett Napkelet, az egzotikus illatok és a zamatos ételek világa. A Boszporusztól Marrákesig, Damaszkusztól Iszfahánig, a hosszú hagyományra visszatekintő keleti konyha nemcsak területileg egyesít különböző vidékeket, hanem kulináris szempontból is több kultúra egybeolvadását teszi lehetővé, méghozzá a lehető legtökéletesebb formában.
A Kelet ízvilága a domináns ízű húsok, az édes aromák, valamint a zöldségek, a gyümölcsök, a kölesfélék és a bulgur titokzatos és lenyűgöző keveréke. Frissítő élményt nyújt a joghurt és a friss menta alkalmazása a mártásokban és az öntetekben, a számtalan húsmentes étel, mint a padlizsánrolád, a falafel, a kibbeh, a mandulás rizs, a datolyával készített specialitások pedig a vegetáriánus finomságok kedvelőinek szereznek örömet.
Induljunk együtt a Napkeletre, és gazdagítsuk a főzőtudományunkat az Ezeregyéjszaka mesés ízeivel!