Nincs engedélyezve a javascript.
Mélyebbre
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
1 875.-
Eredeti ár:
2 500.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"Ásson mélyebbre!" - biztatta francia kritikusa félévszázada az ifjú írót. A jó tanács a szíve közepébe talált, ehhez tartja magát azóta is. Teszi azért, hogy megértse döntéseit, választásait, azt, ami belül van, és az, ami körülveszi. Konokul csak mondja, mondja a magáét, csiszolja, árnyalja gondolatait és a szavakat.
Leírás a könyvről
"Ásson mélyebbre!" - biztatta francia kritikusa félévszázada az ifjú írót. A jó tanács a szíve közepébe talált, ehhez tartja magát azóta is. Teszi azért, hogy megértse döntéseit, választásait, azt, ami belül van, és az, ami körülveszi. Konokul csak mondja, mondja a magáét, csiszolja, árnyalja gondolatait és a szavakat. "A dolgok kimondása az egyetlen értelmes feladat" - írja könyvében.

Az első hosszú elbeszélés egy másik, lehetséges élet krónikája. Mi lett volna belőle, ha 1956-ban idehaza marad. Műtét után, ágyhoz kötve ezen töpreng. Két oldal a napi penzum, az időutazás segítette a felépülésben.

Tizenhárom novella - egy csokorban. Kavarog az idő, helyszínek, váltják egymást. Gödöllő, Franciaország, Florida, ősei földje: Gömörország és Buda, ahová "visszaszáműzte" magát és trópusi feleségét.

Ferdinandy Györgynek eleven a kapcsolata a múlttal, és megszólítja a jelen. Ebből építkeznek az Emlékszilánkok írásai. Néven nevezi a fájdalmas, kényelmetlen igazságokat, vállalja a kívülállást, és tartozni akar végre a "nyugati magyar irodalom árnyékhuszáraival" együtt az osztatlan magyar irodalomhoz." (K. K.)
Adatok
Raktári kód:
729120
ISBN:
9639961753
EAN:
9789639961753
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
124 x 182 x 16
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
290
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Ferdinandy György
Ferdinandy György