Nincs engedélyezve a javascript.
LEGO egy életen át

LEGO egy életen át

Egy család és egy cég története

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
9 749.-
Eredeti ár:
12 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A LEGO egy életen át a világ legnagyobb játékgyártó cégének és a Kirk Kristiansen családnak a lenyűgöző, mesebeli története. Ez a mese 1915-ben Dániában kezdődik, amikor egy fiatal nyugat-jyllandi mesterember, Ole Kirk Christiansen fülébe jut, hogy a parányi Billundban eladó egy asztalosműhely.
Leírás a könyvről
A LEGO egy életen át a világ legnagyobb játékgyártó cégének és a Kirk Kristiansen családnak a lenyűgöző, mesebeli története. Ez a mese 1915-ben Dániában kezdődik, amikor egy fiatal nyugat-jyllandi mesterember, Ole Kirk Christiansen fülébe jut, hogy a parányi Billundban eladó egy asztalosműhely. És végül olykor egészen drámai utakon átkelve napjainkig vezet, amikor is a LEGO márka már az egyik legkedveltebb és legismertebb a földkerekségen. Mindeközben megtudhatjuk, hogy egy mélyen hívő, ám szenvedélyes, folyton álmodozó asztalos miért kezd el fajátékokat gyártani, és miért tértek át végül a műanyagra, honnan ered a különös név, hogy született meg a legendás legókocka és legófigura, mikor nyitották az első játékparkokat, hogyan fonódik össze a család és a játék az egykori kisváros fejlődésének történetével, vagy hogyan használták fel mindig a modern kor vívmányait és technológiáit a játék fejlesztésére. És közelebbről megismerhetjük a családi cégvezetők több generációját is, akik a játékok iránti szeretetüket soha nem hagyták elszenderedni, és fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy gyerekek milliói a kreativitásukat fejlesztve játszhassanak.
Jens Andersen könyve egyúttal rendhagyó kultúrtörténet is a nemzedékek folyton változó játék- és gyermekszemléletéről, valamint a különböző korszakoknak a játékhoz és a gyermekekhez való viszonyáról. A teljesen illusztrált mű a LEGO Csoport billundi történelmi gyűjteményében és archívumában végzett másfél éves kutatás, valamint a Kjeld Kirk Kristiansennel, az alapító unokájával és a cég korábbi vezetőjével folytatott havi találkozók és beszélgetések alapján készült, aki a könyv során mindvégig saját és családja életét dolgozza fel és kommentálja.
Adatok
Raktári kód:
802471
EAN:
9789635046799
Eredeti megnevezés:
ET LIV MED LEGO - EN SLAEGTSHISTORIE
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
464
Méret [mm]:
152 x 230 x 35
Tömeg [g]:
990
Hozzászólások