Nincs engedélyezve a javascript.
A kegyelem ára
Előrendelhető
Várható megjelenés:
2021.10.08.
3 999 helyett
2 799 Ft
30 %
Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre.
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre. Hiába telt el több évtized, Alabamában alig változott valami a faji egyenlőtlenség témáját megörökítő klasszikus regény, a Ne bántsátok a feketerigót! óta. Az ügyvéd megismeri az egy fehér lány megölése miatt a halálsoron ülő Walter McMilliant, akit döbbenetére egyetlen, meglehetősen zavaros tanúvallomás alapján ítéltek el alig másfél napos tárgyalás után. Az alibivel rendelkező és büntetlen előéletű fekete férfinak egyetlen bűne van: korábban egy fehér nővel folytatott viszonyt. A fiatal ügyvéd perújrafelvételt akar, de akármerre fordul, sziklaszilárd falakba ütközik. Őt azonban nem lehet eltántorítani.
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.
„Épp annyira mélyen megindító mű, mint a Ne bántsátok a feketerigót! Perzselő vádirat az amerikai igazságszolgáltatás ellen, és felemelő hitvallás a védtelenekért vívott harcban rejlő megváltásról.”
(The New York Review of Books)

Adatok
Raktári kód:
800757
EAN:
9789634479543
Eredeti megnevezés:
Just Mercy - A Story of Justice and Redemption
Megjelenés:
2021.10.08.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
135 x 208 x 30
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Bryan Stevenson
Bryan Stevenson korunk egyik legbefolyásosabb pro bono ügyvédje, aki arra tette fel az életét, hogy segít a szegényeken, a bebörtönzötteken és az elítélteken. Az általa alapított Equal Justice Initiative (Egyenlő Igazságért Kezdeményezés) szervezet jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket Alabama államban halálra ítéltek. Az EJI-nek köszönhetően több mint 135 halálraítélt és több száz elítélt ügyét tárgyalták újra, enyhítették büntetésüket vagy mentették fel őket.
Szintén neked ajánljuk
Heti top