Nincs engedélyezve a javascript.
A kegyelem ára
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 549.-
Eredeti ár:
2 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre.
Leírás a könyvről
Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre. Hiába telt el több évtized, Alabamában alig változott valami a faji egyenlőtlenség témáját megörökítő klasszikus regény, a Ne bántsátok a feketerigót! óta. Az ügyvéd megismeri az egy fehér lány megölése miatt a halálsoron ülő Walter McMilliant, akit döbbenetére egyetlen, meglehetősen zavaros tanúvallomás alapján ítéltek el alig másfél napos tárgyalás után. Az alibivel rendelkező és büntetlen előéletű fekete férfinak egyetlen bűne van: korábban egy fehér nővel folytatott viszonyt. A fiatal ügyvéd perújrafelvételt akar, de akármerre fordul, sziklaszilárd falakba ütközik. Őt azonban nem lehet eltántorítani.
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.
„Épp annyira mélyen megindító mű, mint a Ne bántsátok a feketerigót! Perzselő vádirat az amerikai igazságszolgáltatás ellen, és felemelő hitvallás a védtelenekért vívott harcban rejlő megváltásról."
(The New York Review of Books)
Adatok
Raktári kód:
801767
EAN:
9789634479550
Eredeti megnevezés:
Just Mercy - A Story of Justice and Redemption
Megjelenés:
2021.
Oldalszám:
400
Nyelv:
magyar
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

bryan_stevenson_horizontal.jpg
Bryan Stevenson
Bryan Stevenson korunk egyik legbefolyásosabb pro bono ügyvédje, aki arra tette fel az életét, hogy segít a szegényeken, a bebörtönzötteken és az elítélteken. Az általa alapított Equal Justice Initiative (Egyenlő Igazságért Kezdeményezés) szervezet jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket Alabama államban halálra ítéltek. Az EJI-nek köszönhetően több mint 135 halálraítélt és több száz elítélt ügyét tárgyalták újra, enyhítették büntetésüket vagy mentették fel őket.
icon_media_news-3.png
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem