Nincs engedélyezve a javascript.
Napló 3.
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
5
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Közel negyven év (1938-1977) naplóbejegyzései megmutatják, hogy a 20. század magyar elitje, értelmiségének színe-java is kiszolgálta a hatalmi politikákat - érdekei szerint. Egy magyar politikus és tudós kendőzetlen vallomása a politikai hatalmak kiszolgálásáról, a Rákosi- majd Kádár-korszak pártpolitikusainak egymáshoz való viszonyáról, gyűlölködéseiről és rokonszenveiről.
Leírás a könyvről
Közel negyven év (1938-1977) naplóbejegyzései megmutatják, hogy a 20. század magyar elitje, értelmiségének színe-java is kiszolgálta a hatalmi politikákat - érdekei szerint.

"...micsoda gyűlölet, hogy így kellett élnem, annyira természetem ellenére, s hogy azok az eszmék, amikért annyian haltak meg, annyi aljasságra kényszerítik az élőket, oly sok fájdalom és keserű csalódás emléke buzogott fel bennem, elöntött s elsodort láthatatlan áradással, annyi évemet gondoltam végig - s ma - gondoltam - megkapom azt, amiért évekig sóvárogtam, amiért becsületemet, életemet kockáztattam, félretettem tudományos munkámat, mindenféle agitációba berángattam magamat, szolgáltam, szenvedtem, s most itt állok ezzel a pártkönyvvel, kifosztott szívvel, fáradtan, hideg és sivár öntudattal..."

Egy magyar politikus és tudós kendőzetlen vallomása a politikai hatalmak kiszolgálásáról, a Rákosi- majd Kádár-korszak pártpolitikusainak egymáshoz való viszonyáról, gyűlölködéseiről és rokonszenveiről.

"...mibe is bukik bele Kádár kormánya, a gazdasági helyzetbe, a hozzá nem értő munkatársaiba vagy a közönybe, cinizmusba, ami elöntötte az egész országot?"
Adatok
Raktári kód:
704035
ISBN:
9633709863
EAN:
9789633709863
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált védőborítóval
Oldalszám:
648
Méret [mm]:
155 x 204 x 45
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
720
Hozzászólások