Nincs engedélyezve a javascript.
Egy örökké tartó dal
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 274.-
Eredeti ár:
5 699.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Fordította: Sóvágó Katalin
Leírás a könyvről
Az énekes Jao Tian éppen New Yorkban lép fel a Kínai Állami Népi Együttessel, amikor régi ismerőse, az Egyesült Államokban élő Han Japin felkéri, hogy Tajvan nemzeti ünnepén énekeljen el néhány dalt a helyi kínai bevándorló közösség előtt, nem kevés tiszteletdíj fejében. Tian eleget tesz a kérésnek, így nem a társulattal tér haza Pekingbe, az erre jogosító engedélyt viszont elmulasztja beszerezni. Otthon már szankciókkal várják: felfüggesztik, önkritikát kell gyakorolnia, az útlevelét is be akarják vonni. Tiannak gyors döntést kell hoznia, és ő a szabadság földjét választja: visszautazik az Egyesült Államokba, ahol a bevándorlók sokszínű, ám lemondásokkal és néha kisebb sikerekkel kecsegtető élete jut neki osztályrészül. Az ismertsége miatt azonban a kínai hatóságok utánanyúlnak: hol szép szavakkal, hol pénzzel, hol egyéb, nemtelen eszközökkel próbálják befolyásolni. Ám ő mindent megtesz, hogy megőrizze a hangját, a művészetét - és a méltóságát. Ennek pedig igen nagy ára van: nem láthatja a családját, és olykor az énekléssel nehezen összeegyeztethető munkákat is el kell vállalnia.
A 2021-ben megjelent Egy örökké tartó dal különös érzékenységgel rajzolja meg a bevándorlók mindennapjait, és nem csupán a szabadság, a művészi feddhetetlenség vagy a mindenhová beférkőző hatalom kérdéseit boncolgatja, hanem azt is megmutatja, milyen kafkai útvesztőkben bolyonganak a 21. század elejének kiszolgáltatott hősei. Ha Jin legújabb regénye - a Várakozás-hoz hasonlóan - egyszerre izgalmas, reményteli és szívszorító elbeszélés.
Adatok
Raktári kód:
802409
EAN:
9789635048762
Eredeti megnevezés:
A Song Everlasting
Megjelenés:
2024.05.25.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
456
Méret [mm]:
142 x 197 x 30
Tömeg [g]:
410
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jin Ha
Jin Ha
Ha Jin (1956) kínai–amerikai költő és regényíró, az észak-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosából, Harbinból származik. A kulturális forradalom idején nőtt fel, a hadseregben szolgált, és BA- és MA-fokozatot is szerzett különböző kínai intézményekben, mielőtt hallgatói vízummal az Egyesült Államokba érkezett doktori tanulmányaira. A Tienanmen téri események hatására végül Jin és felesége úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokban maradnak. Korai versesköteteit még kínai nyelven, de később született regényeit már angolul írta.