Nincs engedélyezve a javascript.
Várakozás
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 449.-
Eredeti ár:
4 599.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"Kong Lin minden nyáron visszatért Libafalvára, hogy elváljon a feleségétől, Sujutól" - olvashatjuk a többszörös díjnyertes regény nyitányában. Ha Jin tragikomédiájában a katonaorvos, Kong Lin idestova tizenhét éve várakozik, ám nem Godot-ra, hanem arra, hogy a Párt végre felbontsa az írástudatlan, lótuszlábú feleségével, Sujuval kötött házasságát.
Leírás a könyvről
"Kong Lin minden nyáron visszatért Libafalvára, hogy elváljon a feleségétől, Sujutól" - olvashatjuk a többszörös díjnyertes regény nyitányában. Ha Jin tragikomédiájában a katonaorvos, Kong Lin idestova tizenhét éve várakozik, ám nem Godot-ra, hanem arra, hogy a Párt végre felbontsa az írástudatlan, lótuszlábú feleségével, Sujuval kötött házasságát. A férfi hiába folyamodik válásért a népbírósághoz, alázatos és hűséges hitvese a bíró előtt mindannyiszor meggondolja magát, mindeközben a hagyományokba vasmarokkal kapaszkodó falusi közösség ítéleteivel is szembe kell néznie. Ám nem a férfi az egyetlen, aki Kafka szereplőihez hasonlóan toporog a kapuban. Hiszen ott van "új" szerelme, a városban élő modern ápolónő, Vu Manna is, aki szintén tizenhét éve várja, hogy szerelmük beteljesedjen és végre férjhez mehessen szíve választottjához, és a munkahelyén se rajta gúnyolódjanak. Lin idén is hazatér a falujába, és azt ígéri, ezúttal minden másként lesz…

A Várakozás hol tragikus, hol abszurd és humoros képet fest az emberi kiszolgáltatottságról és a totalitárius rezsimek működéséről, amikor a Párt irányítja az élet minden mozzanatát és még az ember legintimebb terében, a hálószobában is jelen van. Ugyanakkor ironikus realista regény a boldogságról is. Vajon célba érhet-e valaha is két ember szerelme, vagy kiderül, a vágyaink utáni hajsza izgalmasabb, mint maga a beteljesülés? A Várakozás világszerte ismertté tette a kínai-amerikai bestsellerszerzőt, megjelenése után rögtön elnyerte a Nemzeti Könyvdíjat, majd ezt követően a PEN/Faulkner-díjat, és bekerült a Pulitzer-díj végső jelöltjei közé is.



Fordította: Loósz Vera
Adatok
Raktári kód:
802585
EAN:
9789635047543
Eredeti megnevezés:
Waiting
Megjelenés:
2023.09.01.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
142 x 197 x 28
Tömeg [g]:
430
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jin Ha
Jin Ha
Ha Jin (1956) kínai–amerikai költő és regényíró, az észak-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosából, Harbinból származik. A kulturális forradalom idején nőtt fel, a hadseregben szolgált, és BA- és MA-fokozatot is szerzett különböző kínai intézményekben, mielőtt hallgatói vízummal az Egyesült Államokba érkezett doktori tanulmányaira. A Tienanmen téri események hatására végül Jin és felesége úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokban maradnak. Korai versesköteteit még kínai nyelven, de később született regényeit már angolul írta.
Az ország leggyorsabb kiszállítása