Nincs engedélyezve a javascript.
Erőedzés

Erőedzés

Biomechanikája - Mozgásanyaga - Sportsérülések

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
8
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A kötet elméleti megalapozottsággal, mozgásgyakorlatokkal illusztrálva mutatja be az emberi erő fejlesztésének lehetőségeit. A könyvet nemcsak a testnevelés szakosok, az edzők, a testnevelők, a szabadidősporttal foglalkozó szakemberek, de az egészségükért tenni akaró „civilek” is haszonnal forgathatják.
Leírás a könyvről
"A sport mindig fontos szerepet játszott az emberiség történetében. Ma már mindenki előtt világos, hogy nem csak embermilliók szórakozását biztosítja, hanem az egészség megőrzésének, a betegségek megelőzésének, illetve a rehabilitációnak egyre fontosabb, és anyagiasodó világunkban egyik legolcsóbb eszköze. Az emberi életkor folyamatos meghosszabbodása során célunk az idős egyén munkabírásának, testi állapotának megőrzése, az életminőség javítása. Ebből a szempontból megelőző gyógykezelés, életünk szerves része a sport.
Különösen fontos ez a kérdés hazánkban, mert a magyar lakosság átlagos élettartama csak 68 év, lényegesen alacsonyabb, mint a hasonló gazdasági helyzetű és kultúráltságu országokban. A rövid élettartam egyik számba vehető oka az, hogy a lakosságunk jelentős része mozgásszegény életformában él.
Mint a könyv egyik lektora örömmel forgattam a most megjelenő művet, melynek szerzői, szerkesztői elméleti megalapozottsággal, mozgásgyakorlatokkal illusztrálva a nagyközönség számára is érthető módon mutatják meg kísérleti munkájuk eredményeit, az emberi erő fejlesztésének lehetőségeit.
Művükben felhasználják a biofizika, az élettan, a biomechanika, az ortopédia stb. legújabb eredményeit.
Hasonló könyv tudomásom szerint magyar nyelven még nem jelent meg, ezért örömmel üdvözlöm a szerzők munkáját és kiadását.
Nem csak azok forgathatják hasznosan ezt a könyvet, akik hivatalból kerülhetnek vele érintkezésbe (oktatók, edzők, gyógytornászok, versenyzők), hanem mindenki, aki érdekelt a testkultúra fejlesztésében, a tömeges vagy egyéni testi nevelésben, az egészség és így a nemzet megőrzésében." (Prof. Dr. Tigyi József)
Adatok
Raktári kód:
131371
ISBN:
9633687225
EAN:
9789633687222
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
264
Méret [mm]:
215 x 300 x 29
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
1520
Hozzászólások
 
Az ország leggyorsabb kiszállítása