Nincs engedélyezve a javascript.
Jacinda Ardern

Jacinda Ardern
(E-könyv)

Az új korszak vezetője

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 995.-
Eredeti ár:
3 524.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A világ legfiatalabb női politikai vezetője, akinél valóban megfér egymás mellett a család és a karrier. Egy politikus, aki világszerte százmillióknak ad reményt a terrorizmus, a szélsőségek és a klímaváltozás elleni harcban.
Jacinda Ardern 37 évesen lett Új-Zéland legfiatalabb miniszterelnöke.
Leírás a könyvről
A világ legfiatalabb női politikai vezetője, akinél valóban megfér egymás mellett a család és a karrier.
Egy politikus, aki világszerte százmillióknak ad reményt a terrorizmus, a szélsőségek és a klímaváltozás elleni harcban.

Jacinda Ardern 37 évesen lett Új-Zéland legfiatalabb miniszterelnöke. A politikus igencsak feladta a leckét a konzervatív felfogásúaknak: hivatali idejében gyermeket szült, majd hat hét után visszatért a parlamentbe, kislányával az élettársa maradt otthon.
Legalább ennyire fontos Ardern politikai progresszivitása és válsághelyzetben mutatott személyes kiállása. A mormon családban nevelkedett lány már a középiskolában szembesült a társadalmi egyenlőtlenségekkel, az őslakosok elnyomásával. 2017-ben lett az Új-zélandi Munkáspárt elnöke, és még abban az évben a második legnagyobb pártként kerültek a parlamentbe. A miniszterelnöki posztra Ardernt választották meg.
A 2019-es christchurchi merénylet utáni bátor és határozott kiállása tovább növelte népszerűségét. 2020-ban vezetésével Új-Zéland sikeresen védekezett a koronavírus-járvány ellen, és Ardern magabizosan nyerte meg a választást.

Az új-zélandi újságíró, Madeleine Chapman a szalagcímek mögé néz, felfedi a miniszterelnökségig vezető utat, és összeveti Jacinda Ardern imázsát a valósággal. Vajon a politikusnő képes beteljesíteni a benne lévő ígéretet, és valóban az új kor meghatározó vezetője és példaképe lehet - nem csupán Új-Zéland, hanem az egész világ számára?
Adatok
Raktári kód:
801234
ISBN:
9789634479673; 9789634479666
EAN:
9789634479673
Eredeti megnevezés:
Jacinda Ardern
Megjelenés:
2021.
Oldalszám:
328
Nyelv:
magyar
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Madeleine Chapman
Madeleine Chapman
Madeleine Chapman új-zélandi író, aki szamoai, kínai és tuvalui ősökkel is büszkélkedhet. Steven Adams My Life, My Fight című bestseller önéletrajzának (Penguin Random House NZ) társszerzője. 2020-ig a The Spinoff nevű hírportál állandó munkatársa volt. Chapmant 2018-ban jelölték az Év Fiatal Üzleti Újságírója, 2019-ben pedig az Év Legviccesebb Véleményírója díjra. Poriruában él a szüleivel.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem