Nincs engedélyezve a javascript.
Kozmikus katasztrófák

Kozmikus katasztrófák

A szupernóvák, a gamma-kitörések és a hipertér rejtelmei

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
4
2 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A közismert asztrofizikus és író lélegzetelállító utazás keretében mutatja be a szupernóvák, a fekete lyukak, a gamma-kitörések és a hipertér rejtelmes világát. Mindez ma már nem tudományos fantasztikum, hanem napjaink asztrofizikájának élenjáró kutatási területét képezi.
Leírás a könyvről
A közismert asztrofizikus és író, J. Craig Wheeler lélegzetelállító utazás keretében mutatja be a szupernóvák, a fekete lyukak, a gamma-kitörések és a hipertér rejtelmes világát. Mindez ma már nem tudományos fantasztikum, napjaink asztrofizikájának élenjáró kutatási területét képezi.
Amikor egy nagy tömegű csillag összes nukleáris tüzelőanyagát elhasználta, élete véget ér. Ám ahelyett, hogy mindezt csendesen tenné, egy hatalmas, katasztrofális robbanás keretében, szupernóvaként fejezi be életét. A robbanáskor olyan óriási mennyiségű energia szabadul fel, amely könnyűszerrel túlragyog akár egy sok milliárd csillagból álló galaxist is. E nem mindennapi eseményeket összefüggő történetbe rendezve a könyv végigköveti a csillagok háborgó életét - a születéstől egészen a halálig -, és elvezet bennünket a fekete lyukakká történő összeroskadás, az időgépként működő féreglyukak, a feltételezett bébi buborék-világegyetemek és a térre és időre vonatkozó, forradalmian új nézőponttal szolgáló tízdimenziós húrelméletek elképzeléséig. Az út során bemutatja azokat a bizonyítékokat is, melyek a Világegyetem gyorsuló tágulását jelzik, valamint szó esik a gamma-kitörések - melyek a kozmikus méretű katasztrófák között is talán a legnagyobbak - megértésében bekövetkezett forradalomról is.
A világos és könnyen érthető analógiáknak, az egyszerű nyelvezetnek és a Tim Jones által készített, jól áttekinthető illusztrációknak köszönhetően e könyv érthető közelségbe hozza a Világegyetem legérdekesebb és leghihetetlenebb objektumait és elképzeléseit.
Adatok
Raktári kód:
170000
ISBN:
9633686822
EAN:
9789633686829
Eredeti megnevezés:
Cosmic catastrophes: supernovae, gamma ray bursts, and adventures in hyperspace
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
160 x 235 x 30
Nyelv:
angol; magyar
Tömeg [g]:
920
Hozzászólások