Nincs engedélyezve a javascript.
A nagy menekülés

A nagy menekülés

Az elűzöttek sorsa

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 499 helyett
2 624 Ft
-25 %
A kötet témája az 1945-től elűzött németség sorsa. A keleti német területekről több mint tizenkétmillió németet űztek vagy hurcoltak el. A kötet a túlélőket szólaltatja meg. A könyvben bemutatott dokumentumok archívumok mélyén rejtőztek fél évszázadig.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Hitler kitartást követelő tébolya miatt az utolsó pillanatig a helyükön kellett maradniuk. Azután pedig már késő volt - nem volt menekvés. Amikor a Vörös Hadsereg 1945 januárjában már német földön harcolt, rengetegen - főképp nők, gyermekek, öregek - kezdtek fejvesztett menekülésbe. Gyalogosan és lovas szekéren vonultak a csikorgó fagyban a jeges országutakon, védtelenül kiszolgáltatva a szovjet csapatok támadásainak. Már rég vége volt a háborúnak, de még mindig hurcolták és űzték a németeket a keleti területekről: több mint tizenkétmillió embert, akik közül kétmilliónyian nem is élték túl a megpróbáltatásokat. Hitler háborújának átka a tulajdon népére hullott vissza: arra a népre, amelynek nevében a háborút elindította.
Guido Knopp és csapata elment az egykori Kelet-Poroszországba, Sziléziába, Pomerániába, a Szudéta-vidékre, sőt még tovább: Szibériába és Kazahsztánba is, azokra a helyekre, ahol német civileket tartottak túlzsúfolt lágerekben hónapokon, sokakat éveken át. A szerzők és az őket segítő orosz archívumok és televíziós intézmények munkatársai hatalmas, eddig jórészt ismeretlen tényanyagra bukkantak, amely lehetővé tette a tragédia hű bemutatását.

Adatok
Raktári kód:
133342
ISBN:
9639519987
EAN:
9789639519985
Eredeti megnevezés:
Die große Flucht
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
376
Méret [mm]:
160 x 235 x 35
Tömeg [g]:
700
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top