Nincs engedélyezve a javascript.
Károly

Károly

Hét évtized a trón árnyékában

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
7 499.-
Korábbi ár:
5 000.-
Eredeti ár:
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A hét évtizedet, majd' egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik.
Leírás a könyvről
Magányos, az apja elvárásaival küzdő fiú; házasságtörő, elkényeztetett arisztokrata; jövőbe látó királyi sarj és uralkodó, aki a brit monarchia megmentésének záloga lehet. A hét évtizedet, majd' egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik.
Sally Bedell Smith, a méltán népszerű Erzsébet, a királynő szerzője többéves kutatómunkán és interjúk százain alapuló életrajzában ezt a rendkívüli életutat tárja elénk. Tanúi lehetünk Károly magányos gyermekkorának, az apja, Fülöp herceg elvárásai jelentette tehernek, nehéz iskoláséveinek, intellektuális kibontakozásának és folyamatos útkeresésének. A szerző emellett részrehajlásmentesen mutatja be Károly és Diana tragikus véget ért házasságát, Kamillával való viszonyát és későbbi házasságát, valamint gyermekeihez fűződő kapcsolatát.
A Károly azt a hús és vér embert kelti életre, akit egészen eddig elfedett előttünk a rideg hagyomány, a királyi csillogás és a szenzációhajhász média.
Adatok
Raktári kód:
803319
EAN:
9789635825714
Eredeti megnevezés:
Prince Charles
Megjelenés:
2023.11.16.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
704
Méret [mm]:
160 x 230 x 50
Tömeg [g]:
1080
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Sally Bedell Smith
Sally Bedell Smith
Sally Bedell Smith, a neves amerikai újságíró számos sikeres életrajzot írt már többek között Diana walesi hercegnéről, John és Jacqueline Kennedyről, valamint Bill és Hillary Clintonról, emellett pedig ő írta meg 2017-ben az első mértékadó életrajzot II. Erzsébet utódjáról, III. Károlyról. 1996 óta a Vanity Fair munkatársa, korábban a Time-nál és a The New York Timesnál is dolgozott tudósítóként. Három gyermekével és férjével Washingtonban él.