Nincs engedélyezve a javascript.
Egy dal fogja megmenteni a világot

Egy dal fogja megmenteni a világot

1933–1953 A zene, amely túlélte a deportálásokat

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Francesco Lotoro olasz zongoraművész, zeneszerző és karmester 30 éve foglalkozik a koncentrációs táborokban keletkezett zeneművek felkutatásával, átdolgozásával és archiválásával.
Leírás a könyvről
Francesco Lotoro olasz zongoraművész, zeneszerző és karmester 30 éve foglalkozik a koncentrációs táborokban keletkezett zeneművek felkutatásával, átdolgozásával és archiválásával. Ezalatt az idő alatt több mint nyolcezer zeneművet gyűjtött össze, amelyek a legelemibb emberi jogoktól való megfosztottságban, koncentrációs és megsemmisítő táborokban, internálásban és hadifogságban keletkeztek 1933 és 1953 között.
Könyvében beszámol fáradhatatlan és heroikus kutatómunkájáról, amelynek során beutazta a fél világot, hogy a kevés túlélővel és a szerzők leszármazottaival találkozzon, meghallgassa a beszámolóikat és összegyűjtse tőlük a kottákat és partitúrákat, amelyek nyúlketrecben és ruhák között elrejtett papírfecnikre, vécépapírra, jutazsákokra lejegyzett, zárkafalakra és csajkák falába vésett, vagy egyszerűen az emberek memóriájába írt dallamokat tartalmaznak.
Munkájával emléket állít azoknak a zeneszerzőknek, akik a legembertelenebb körülmények között a zene segítségével voltak képesek elviselni az elviselhetetlent, és a zeneműveknek, amelyek nemcsak bepillantást engednek a szellem nagyságába és a kreativitás határtalanságába, de mindig emlékeztetni fogják az emberiséget arra, aminek soha többet nem szabad megtörténnie.
Adatok
Raktári kód:
802536
EAN:
9789635047192
Eredeti megnevezés:
Un canto salverá il mondo
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
ragasztott kötött (keménytáblás)
Oldalszám:
376
Méret [mm]:
142 x 197 x 35
Tömeg [g]:
570
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Francesco Lotoro
Francesco Lotoro
Francesco Lotoro zongoraművész, zeneszerző és karmester 1964-ben született a dél-olaszországi Barlettában. Diplomája megszerzése után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult többek között Zempléni Kornél, Almásy László és Vásáry Tamás kezei alatt. Harminc éve kutatja a koncentrációs táborokban keletkezett zeneműveket, és a több mint 8000 partitúrán kívül összegyűjtött a táborok zenei életével kapcsolatosan 12 500 dokumentumot, 3000 egyetemi kiadványt, koncentrációs táborok zenéjéről írt értekezést és zenei tanulmányt.