Nincs engedélyezve a javascript.
JFK

JFK
(E-könyv)

A fiú, aki együtt nőtt fel Amerikával

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
7 499 helyett
6 374 Ft
-15 %
John Fitzgerald Kennedy, illetve ahogy fél évszázaddal a halála után is szinte az egész világ ismeri, JFK, háborús hős, a szabadság és demokrácia ifjú bajnoka, Amerika mitikus államférfija. Zűrös hátterű politikai kalandor, Marilyn Monroe szeretője, középszerű vezető.
Leírás a könyvről

John Fitzgerald Kennedy, illetve ahogy fél évszázaddal a halála után is szinte az egész világ ismeri, JFK, háborús hős, a szabadság és demokrácia ifjú bajnoka, Amerika mitikus államférfija. Zűrös hátterű politikai kalandor, Marilyn Monroe szeretője, középszerű vezető. Pályája, karaktere és sokkoló halála egymással szöges ellentétben álló értelmezések és összeesküvés-elméletek tárgyai, miközben maga az ember a mai napig homályba burkolódzik.
Fredrik Logevall, a Harvardon oktató neves történész hét éven át kutatta az „igazi" JFK-t, és e munkának gyümölcse az Egyesült Államok 35. elnökének első átfogó életrajza. Elképesztően részletgazdag és sodró lendületű művének első kötete bemutatja, hogyan váltak a Kennedyk szegény ír bevándorló családból Amerika első számú politikai klánjává, és milyen meghatározó élmények formálták JFK-t betegségektől sújtott gyermekkorán, nyughatatlan egyetemi évein és a második világháború sorsfordító eseményein át az elnökség kapujáig vezető úton.
Fredrik Logevall Kennedy-életrajza nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akik meg akarják érteni a 20. század második felének legikonikusabb politikai vezetőjét, és rajta keresztül Amerika fénykorát.

„Lenyűgöző könyvében Fredrik Logevall meggyőzően bizonyítja, hogy Kennedy sokkal izgalmasabb, mélyebb és figyelemre méltóbb alak volt a köztudatban róla élő kliséknél. A JFK - A fiú, aki együtt nőtt fel Amerikával hitelesen ragadja meg Kennedy életét és korát."
(The Washington Post)

Adatok
Raktári kód:
802606
EAN:
9789635821310
Eredeti megnevezés:
JFK: Coming of age in the American Century, 1917-1956
Megjelenés:
2022.
Oldalszám:
736
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

a1mihtvcw8l.jpg
Fredrik Logevall
A svéd származású Fredrik Logevall a Yale-n doktorált amerikai történelemből, és jelenleg a Harvardon oktat. Logevall a 20. századi amerikai történelem és a hidegháború egyik legelismertebb kortárs szakértője. Speciális kutatási területe a Vietnámi háború, amelyről 2012-ben írt könyve, az Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America's Vietnam elnyerte a Pulitzer-díjat.
icon_media_news-3.png
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem