Nincs engedélyezve a javascript.
Könnyek nélkül sírtunk

Könnyek nélkül sírtunk

Az auschwitzi zsidó Sonderkommando tanúskodik

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
3 990 helyett
2 993 Ft
-25 %
Akció:
2 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 3 könyv vásárlása esetén 35% kedvezmény, 4 könyv vásárlása esetén 40% kedvezmény, 5 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény! Az akció a könyvek kosárba rakása után aktiválódik.
Greif könyve a második világháború után néhány életben maradt sonderkommandós történetével foglalkozik. Ezek, a nagyrészt zsidókból álló "különleges egységek" elsősorban a meggyilkoltak holttesteinek elégetését végezték. Náci fogvatartóik választották ki őket. Az öngyilkosságon kívül nem volt lehetőségük visszautasítani a rájuk bízott feladatot.
Leírás a könyvről

Az Oscar-díjas Saul fia egyik forrása.Gideon Greif történészprofesszor a második világháború után életben maradt néhány sonderkommandós történetével foglalkozik ebben a könyvben.

A Sonderkommandók, a nagyrészt zsidókból álló "különleges egységek" elsősorban a meggyilkoltak holttesteinek elégetését végezték. Náci fogvatartóik választották ki őket. Az öngyilkosságon kívül nem volt lehetőségük visszautasítani a rájuk bízott feladatot. Őket is rendszeresen elgázosították. A nácik terve az volt, hogy amikor már az összes zsidót megölték, a Sonderkommandók tagjai lesznek az utolsó áldozatok.

Hogyan maradhattak életben mégis néhányan? Hogyan lehetett ép ésszel túlélni ezt a munkát? Hogyan lehetett fegyveres lázadást szervezni a koncentrációs táborban?

Greif hosszú beszélgetéseket folytatott Auschwitz-Birkenau sondereseivel. A szerző részletes hátteret rajzol az Endlösung gyakorlati megvalósításáról, sokat idéz azokból a feljegyzésekből, amelyeket a foglyok a koncentrációs táborok területén rejtettek el."A Sonderkommando nagyon kényes téma, az elmondhatatlanon belül is a legérzékenyebb. Én azonban annyira fontosnak ítéltem, hogy elhatároztam, az összes túlélővel leülök beszélgetni." (Gideon Greif)"A birkenaui tábor sonderkommandósai tudták, hogy meg fogják őket ölni, mert ők a titkok tudói, de azt akarták, hogy az utókor értesüljön arról, amit ott átéltek."
(Nemes Jeles László, a Saul fia című film rendezője)"A legtöbbet Gideon Greif interjúkötete segített, amelyben nyolc hajdani sonderessel beszélget. Ez a könyv valósággal kiütött. Rémálmaim voltak tőle." (Röhrig Géza, a Saul fia című film főszereplője)"A forgatás elején megkeresett Nemes Jeles László rendező, miután elolvasta a könyvet, Tel-Avivban találkoztunk is. Sokat beszélgettünk, később telefonon is egyeztettünk. Olyat filmet akart készíteni, amely teljesen hiteles és igaz. Ezért akkurátusan, felelősséggel, nagyon komolyan felkészült a munkára, ebben tudtam talán segíteni." (Gideon Greif)GIDEON GREIF 1951-ben született izraeli történészprofesszor, fő területe az auschwitzi megsemmisítőtábor és az ott működő Sonderkommando. Holokauszttal foglalkozó nemzetközi intézmény kutatója és vezetője, több mint harminc éve dolgozik a jeruzsálemi Yad Vashem emlékhelyen, számos ország egyetemének vendégelőadója. Fő műve, a Könnyek nélkül sírtunk először németül jelent meg 1995-ben, majd még hat nyelvre lefordították. Legújabb, 2015-ben megjelent, Itamar Levinnel együtt írt munkájában (Aufstand in Auschwitz) az 1944. októberi Sonderkommando-felkelés történetét tárta fel.Fordította: Szántó JuditOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2016. áprilisi számában megjelent cikk: Könnyek nélkül sírni


Adatok
Raktári kód:
743923
ISBN:
9634053651
EAN:
9789634053651
Eredeti megnevezés:
We Wept Without Tears: Testimonies of the Jewish Sonderkommando
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
600
Méret [mm]:
153 x 202 x 48
Tömeg [g]:
720
Hozzászólások
D Tóth Zsuzsanna
D Tóth Zsuzsanna
2016. február 29. 18:25
Válaszolok
tisztelettel kérdezem, van-é mód értesítést kapni, amikor már rendelhető/vásárolható a könyv?..köszönöm, ha válaszolnak
Szerkeszto
Szerkeszto
2016. március 2. 16:57
Válaszolok
Kedves Zsuzsanna, erre sajnos jelenleg nincs lehetőség. A könyv megjelenése április 7-re van tervezve, érdemes akkor újból ránézni a rendelésre. Üdvözlettel, Európa Könyvkiadó admin
K.Melinda
K.Melinda
2016. április 11. 15:31
Válaszolok
Tisztelt Kiadó! Ezt a könyvet meg lehet már rendelni vagy még mindig csak előrendelhető? Ha rendelhető, akkor rendeléstől számítva hány nap, míg megérkezik? Köszönettel: Melinda
Szerkeszto
Szerkeszto
2016. április 11. 16:28
Válaszolok
Kedves Melinda, a könyv már megrendelhető. A vásárlási szabályzatot (benne a kiszállítás részletei) itt találja: http://www.europakiado.hu/vasarlasi-szabalyzat Üdvözlettel, Európa Könyvkiadó
 

Ismerje meg a szerzőt

Gideon Greif
Gideon Greif 1951-ben született izraeli történészprofesszor, fő területe az auschwitzi megsemmisítőtábor és az ott működő Sonderkommando. Holokauszttal foglalkozó nemzetközi intézmény kutatója és vezetője, több mint harminc éve dolgozik a jeruzsálemi Jad Vashem emlékhelyen, számos ország egyetemének vendégelőadója. Fő műve, a Könnyek nélkül sírtunk először németül jelent meg 1995-ben, majd még hat nyelvre lefordították. Legújabb, 2015-ben megjelent, Itamar Levinnel együtt írt munkájában (Aufstand in Auschwitz) az 1944. októberi Sonderkommando-felkelés történetét tárta fel.