Nincs engedélyezve a javascript.
Az elitklub
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 999 helyett
2 549 Ft
15 %
2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket. A férfi és felesége elitklubjában folyó ügyekről rengeteg szóbeszéd keringett, ám az irodalmi Nobel-díjról döntő társaság hosszú éveken át szemet hunyt a gyanús esetek felett, egészen addig, amíg egy fiatal svéd újságíró le nem rántotta a leplet a feddhetetlennek tűnő társaságot átszövő korrupcióról és erkölcstelenségről.

Az igazságot kiderítő Matilda Gustavsson most oknyomozó könyvben tárja elénk a teljes sztorit: hogyan fonta be a romlás a világ legrangosabb irodalmi díját, hogyan hallgattatták el a megalázott nőket, és hány életet tettek tönkre a Nobel-díj hírnevének megóvása érdekében.
Az elitklub megdöbbentő igaz történet a hatalom, a szexuális erőszak és az irodalom összefonódásáról.

Adatok
Raktári kód:
800444
ISBN:
9789634477075; 9789634477068
Eredeti megnevezés:
The 19th Member (Klubben)
Megjelenés:
2020.
Oldalszám:
320
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Matilda Gustavsson
A 1987-ben született svéd újságíró, Matilda Gustavsson korán szakmája élvonalába került, hiszen 2016-ban a Svéd Publicisták Szövetsége neki ítélte a méltán híres Arany Toll díjat. Neve 2017-ben vált világszerte ismertté, ekkor jelent meg a svéd Dagens Nyheter újságban tényfeltáró riportja a svéd kulturális világban tapasztalható szexuális zaklatásról és erőszakról. A riportot követően kirobbant botrány alapjaiban rázta meg a Svéd Akadémiát és a nemzetközi irodalmi közvéleményt, hatására 2018-ban nem adtak át irodalmi Nobel-díjat.
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top