Nincs engedélyezve a javascript.
Ítélet a Gonosz felett

Ítélet a Gonosz felett

Ben Ferencz – A nürnbergi főügyész rendkívüli élete és szenvedélyes harca az igazságért

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 499 helyett
2 250 Ft
50 %
Ez a kötet a politikailag még élete alkonyán is aktív Ferencz 100. születésnapján, 2020. március 11-én jelent meg először. Philipp Gut a Magyarországon született, családjával az Egyesült Államokba emigrált Ferencz egész életútját végigkíséri a New York-i Hell’s Kitchen-i gyerekkorától kezdve a holokauszt-túlélők kártalanításában játszott fontos szerepéig.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Ez a kötet a politikailag még élete alkonyán is aktív Ferencz 100. születésnapján, 2020. március 11-én jelent meg először. Philipp Gut a Magyarországon született, családjával az Egyesült Államokba emigrált Ferencz egész életútját végigkíséri a New York-i Hell’s Kitchen-i gyerekkorától kezdve a holokauszt-túlélők kártalanításában játszott fontos szerepéig. A Harvard jogi karán végzett Ferencz, miközben háborús bűnösök után nyomozott, felfedezte az SS-halálbrigádok által vezetett gyilkossági dokumentumokat, majd alig 27 évesen főügyészként végigvitte a nürnbergi pert.

„Harcoló katonaként és háborús bűnösöket üldöző nyomozóként elképzelhetetlen horrornak voltam tanúja. Megtanultam, hogy a háború egyébként normális emberekből tömeggyilkosokat képes csinálni. Jelszavam – Törvénykezz, ne háborúzz! – egy emberibb és békésebb világ felé mutat, és remélem, hogy az olvasók mindenekelőtt ezt tartják majd szem előtt, miután elolvasták a könyvet.”


Benjamin Ferencz

Adatok
Raktári kód:
800361
EAN:
9789635043514
Eredeti megnevezés:
Jahrhundertzeuge Ben Ferencz
Megjelenés:
2020.11.30.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
408
Méret [mm]:
142 x 197 x
Tömeg [g]:
530
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top