Nincs engedélyezve a javascript.
Szásenyka
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.
Olvass bele
Leírás a könyvről
Szentpétervár, 1916. Oroszország a forradalom küszöbén áll. Miközben Ariadna grófné Raszputyinnal és züllött barátaival mulatozik, lázadó kamaszlánya, Szásenyka a bolsevikok ügynökének áll.
Moszkva, 1939. Szásenyka és nagy hatalmú férje a kommunista pártelit tagja, ám Sztálin országában semmit sem jelentenek a jó összeköttetések és a párthűség. Barátaik egymás után tűnnek el, a két kisgyermeket nevelő gyönyörű asszony pedig titkos viszonyba kezd - végzetes következményekkel.
Fél évszázaddal később Roza, egy Londonban élő orosz oligarcha anyja egy fiatal történészt bíz meg azzal, hogy kutassa fel, mi lett a családjával, amelytől a sztálini rémuralom idején szakadt el. A titkosított iratokból döbbenetes dolgok derülnek ki.

Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.

„Montefiore az orosz történelem avatott ismerője, ám elképesztő tudása nem tolakodik előtérbe, hanem a mű szövetébe simul. Szásenyka dicsőséggel és tragédiával teli története hosszú ideig velünk marad a regény elolvasása után.” (Thomas Keneally, a Schindler listája szerzője)
Adatok
Raktári kód:
800641
EAN:
9789634478034
Eredeti megnevezés:
Sashenka
Megjelenés:
2020.10.07.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
640
Méret [mm]:
155 x 230 x 44
Tömeg [g]:
860
Hozzászólások
Kovács István
Kovács István
2021. október 6. 12:24
Válaszolok
Elképesztően hűen vázolja fel az 1900-as évek elejétől kezdve egészen a 2000-es évekig, Oroszország helyzetét, az ott élő emberek mindennapjait, örömeiket, bánataikat, félelmeiket. A Párthoz való hűség és rendíthetetlen bizalom és a szigorú szabályok miatt szinte igazi testi és lelki szerelem nélküli kapcsolatok, házasságok alakultak ki. És aztán két ember találkozik egymással, és megismerik az igazi testi és lelki örömöket, amit eddig sose éltek át, de nem is keresték... A könyv ekkor válik igazán érdekessé és "szippantja magába az olvasót". Ekkor ismerhetjük meg, az igazi félelmet, a ragaszkodást, a kétséget, azt, hogy mindent elveszíthetünk. A magunk sorsa már-már egyáltalán nem érdekes, mert van ami ennél is fontosabb...
Szásenyka személye örökké velem marad hála ennek a fantasztikus Moszkva trilógia első könyvének. Ez azon kevés könyvek egyike, amely valóban annyira magával ragadott, hogy teljesen átéltem az adott szereplő viszontagságait, kételyeit, aggodalmát, örömét...
Mindenkinek ajánlom a könyvet! 5*
 

Ismerje meg a szerzőt

Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore (1965) számos díjat elnyert történész, akinek könyvei már több mint negyven nyelven jelentek meg világszerte. Sztálin: A Vörös Cár udvara című munkáját 2004-ben az év történelmi könyvének választották a British Book Awardson, folytatását, Az ifjú Sztálint pedig Costa-díjjal jutalmazták életrajzi kategóriában, emellett elnyerte az L. A. Times díját és a Le Grand Prix de Biographie-t is. Az utolsó cárdinasztia történetét irodalmi igényességgel megelevenítő A Romanovok Magyarországon is nagy sikert aratott.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Az ország leggyorsabb kiszállítása