Nincs engedélyezve a javascript.
A Rothschild család asszonyai
Hatalmas karácsonyi könyvakció
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 750.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Családnevük a vagyon és a hatalom szinonimája lett: a frankfurti gettóból indult Rothschildok históriáját sokan sokféleképpen megírták már, ám mindig csak a férfi családtagokra fókuszálva. A nők gyakorlatilag kimaradtak ezekből az Európa történelmét leíró összefoglalókból, vagy a lábjegyzetek közé szorultak.
Leírás a könyvről
Családnevük a vagyon és a hatalom szinonimája lett: a frankfurti gettóból indult Rothschildok históriáját sokan sokféleképpen megírták már, ám mindig csak a férfi családtagokra fókuszálva. A nők gyakorlatilag kimaradtak ezekből az Európa történelmét leíró összefoglalókból, vagy a lábjegyzetek közé szorultak. A történész Natalie Livingstone Németországból indulva, skót kastélyokon át Buchenwaldig, a Vatikántól Palesztináig követi nyomon a Rothschild család asszonyainak rendkívüli életét.
Asszonyokét, akiket elszigeteltek a szigorú patriarchális elveket valló család férfiközösségétől. Párhuzamos világot alakítottak hát ki, nemzedékről nemzedékre szétfeszítve a férfiak szabta kereteket. Befolyásos társasági háziasszonyok és tehetséges diplomaták lettek, választási kampányokat koreografáltak, tanácsokat adtak miniszterelnököknek, kiálltak a társadalmi reformok mellett – és a tőzsdén kereskedtek. Viktória brit királynővel és II. Vilmos német császárral teáztak, főhercegekkel és főhercegnőkkel pajtáskodtak; pártolták a művészeteket, úttörő szerepet játszottak a környezetvédelmi és emancipációs mozgalmakban, vagy éppen megbotránkoztatták a női tenisz világát; segélyszállítmányt vittek Afrikába, kábítószer-kereskedőkkel üzleteltek, netán utcai autóversenyben vettek részt Miles Daviesszel Manhattanben. Miközben kötötte őket a név, az elvárások és kiváltságok rendszere, mégis sikerült a saját jogukon, tehetségük, kitartásuk és világlátásuk révén kivívniuk az elismerést – így maguk is aktívan hozzájárultak az európai történelem alakulásához.
Adatok
Raktári kód:
801482
EAN:
9789635045464
Eredeti megnevezés:
The Women of Rothschild: The Untold Story of the World's Most Famous Dynasty
Megjelenés:
2022.09.05.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
536
Méret [mm]:
152 x 230 x 38
Tömeg [g]:
800
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

4482756f00000578_4902390_journalist_and_first_lady_of_cliveden_natalie_livingstone_a_1_1506425981726.jpg
Natalie Livingstone
Londonban született és nőtt fel. A cambridge-i Christ’s College-ban szerzett diplomát történelem szakon. Cikkeit a Daily Express, a Tatler, a Harper’s Bazaar, a US Vogue, az Elle,a The Times és a The Mail on Sunday közli. The Mistresses of Cliveden: Three Centuries of Scandal, Power and Intrigue in an English Stately Home (Cliveden úrnői: egy tekintélyes angol ház botrányokkal, hatalmi játszmákkal és cselszövésekkel teli három évszázada) című könyve (2015) felkerült a Sunday Times bestsellerlistájára.