Nincs engedélyezve a javascript.
Christian Dior
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
5 249.-
Eredeti ár:
6 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
1947. február 12-t írtuk, és Párizsban, a Montaigne sugárút 30.-ban bemutatták Christian Dior első kollekcióját, amely New Look néven vonult be a divattörténelembe.
Leírás a könyvről
„Mindaz, amit mindeddig papírra vetettek, és amit ezek után fognak papírra vetni Christian Diorról, ide, ehhez a mindennek a kezdetét jelentő eseményhez vezet vissza, az 1947. február 2-án bemutatott New Look diadalához, amely felmérhetetlenül fontosnak bizonyult, és kiragadta fásultságából a második világháború pusztításába, megaláztatásaiba és szenvedéseibe belefásult, megtizedelt és elgyötört emberiséget. Soha addig nem akadt még olyan - ráadásul egy tökéletesen ismeretlen tervező által készített - luxus ruhakollekció, amely ekkora visszhangot keltett volna: a siker azonnali volt és világméretű. Dior sikere felért egy esztétikai revelációval, amely a szépség és az életöröm himnuszaként zeng azóta is, a nyomában jelentkező döbbenet hatására pedig az átélt világégés után továbblépni és újra élni vágyó, széthullott és kétségbeesetten új, felszabadító energiára vágyó emberek tömegei valósággal elözönlötték Párizst. Bár az alapítójában fel sem merült ilyesmi, a Christian Dior divatház 1947-es megszületése az újkori történelem jelentős pillanatává vált, ha másért nem, hát azért bizonyosan, mert ismét a fény városává tette Párizst.”
Adatok
Raktári kód:
802571
EAN:
9789635047062
Eredeti megnevezés:
Christian Dior, Un Destine
Megjelenés:
2023.05.04.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
528
Méret [mm]:
152 x 230 x 44
Tömeg [g]:
830
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Marie-France Pochna
Marie-France Pochna
Marie-France Pochna stílusszakértő, rádiós műsorvezető, tanár jogászként dolgozott, de elvarázsolta a divat világa. Első könyve, a Bonjour, Mr. Boussac (1980) a Dior ház megalapítását anyagilag lehetővé tevő textilmágnásról, Marcel Boussacról szólt, akinek a birodalma képezte a mai Louis Vuitton-Moët Hennessy, a világ vezető luxuskonszernjének alapját. Miután kétéves olaszországi tartózkodása alatt több interjút is készíthetett Gianni Agnellivel, az ő életrajzát is megírta Az ellenállhatatlan Agnelli címmel.
Az ország leggyorsabb kiszállítása