Nincs engedélyezve a javascript.
Várakozás
Akciós termékek
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 300.-
Korábbi ár:
3 449.-
Eredeti ár:
4 599.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"Kong Lin minden nyáron visszatért Libafalvára, hogy elváljon a feleségétől, Sujutól" - olvashatjuk a többszörös díjnyertes regény nyitányában. Ha Jin tragikomédiájában a katonaorvos, Kong Lin idestova tizenhét éve várakozik, ám nem Godot-ra, hanem arra, hogy a Párt végre felbontsa az írástudatlan, lótuszlábú feleségével, Sujuval kötött házasságát.
Leírás a könyvről
"Kong Lin minden nyáron visszatért Libafalvára, hogy elváljon a feleségétől, Sujutól" - olvashatjuk a többszörös díjnyertes regény nyitányában. Ha Jin tragikomédiájában a katonaorvos, Kong Lin idestova tizenhét éve várakozik, ám nem Godot-ra, hanem arra, hogy a Párt végre felbontsa az írástudatlan, lótuszlábú feleségével, Sujuval kötött házasságát. A férfi hiába folyamodik válásért a népbírósághoz, alázatos és hűséges hitvese a bíró előtt mindannyiszor meggondolja magát, mindeközben a hagyományokba vasmarokkal kapaszkodó falusi közösség ítéleteivel is szembe kell néznie. Ám nem a férfi az egyetlen, aki Kafka szereplőihez hasonlóan toporog a kapuban. Hiszen ott van "új" szerelme, a városban élő modern ápolónő, Vu Manna is, aki szintén tizenhét éve várja, hogy szerelmük beteljesedjen és végre férjhez mehessen szíve választottjához, és a munkahelyén se rajta gúnyolódjanak. Lin idén is hazatér a falujába, és azt ígéri, ezúttal minden másként lesz…

A Várakozás hol tragikus, hol abszurd és humoros képet fest az emberi kiszolgáltatottságról és a totalitárius rezsimek működéséről, amikor a Párt irányítja az élet minden mozzanatát és még az ember legintimebb terében, a hálószobában is jelen van. Ugyanakkor ironikus realista regény a boldogságról is. Vajon célba érhet-e valaha is két ember szerelme, vagy kiderül, a vágyaink utáni hajsza izgalmasabb, mint maga a beteljesülés? A Várakozás világszerte ismertté tette a kínai-amerikai bestsellerszerzőt, megjelenése után rögtön elnyerte a Nemzeti Könyvdíjat, majd ezt követően a PEN/Faulkner-díjat, és bekerült a Pulitzer-díj végső jelöltjei közé is.



Fordította: Loósz Vera
Adatok
Raktári kód:
802585
EAN:
9789635047543
Eredeti megnevezés:
Waiting
Megjelenés:
2023.09.01.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
142 x 197 x 28
Tömeg [g]:
430
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jin Ha
Jin Ha
Ha Jin (1956) kínai–amerikai költő és regényíró, az észak-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosából, Harbinból származik. A kulturális forradalom idején nőtt fel, a hadseregben szolgált, és BA- és MA-fokozatot is szerzett különböző kínai intézményekben, mielőtt hallgatói vízummal az Egyesült Államokba érkezett doktori tanulmányaira. A Tienanmen téri események hatására végül Jin és felesége úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokban maradnak. Korai versesköteteit még kínai nyelven, de később született regényeit már angolul írta.