Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordinátarendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon - azaz meghatározott állandó szempontok alapján - értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles étteremkalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat; lehetővé tesz egy egészséges versenyt, a minőség versenyét; orientálja a vendéglőlátogatót, s egyben visszajelzés az éttermeknek is. És egy paradoxon: habár a hiteles kalauz nem lát el közvetlen marketingtevékenységet, a jó vendéglőkről mégis leveszi a marketingterhek jelentős részét. A kalauz 20 pontos rendszert használ, rövid szöveges értékeléseket is ad. A szövegben a tesztelők igyekeznek minél több kézzelfogható információt adni ahhoz, hogy a látogató képet alkothasson az adott étteremről és kínálatáról. A tesztelők hivatásos szakácsok, külföldet járt szakoktatók és több évtizedes tapasztalattal rendelkező étteremjárók.
A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen túl megtudhatjuk melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz és melyek a legjobb hoteléttermek.
Szerkesszük együtt a következő étteremkalauzt! Ha étteremlátogatásai során jót tapasztal, örülnénk, ha beszámolna róla, s megküldené a véleményét. Ha rosszat tapasztal, kérjük, azt is írja meg, a véleménye érdekel minket. Ehhez nem kell mást tenni, mint a
http://etteremkalauz.alexandra.hu weboldalon található ürlapot kitölteni és elküldeni.